Baninformation

Banchefen informerar

Baninformation vecka 20 

Nu är äntligen golfsäsongen i gång på riktigt. Banan öppnades tidigare än vad flera nog hade förväntat sig. Golfbanan klarade vintern mycket bättre än tidigare säsong. Vi skottade greenerna vid hela 6 tillfällen och första tillfället var redan i november. Vi satte även upp plastskivor på flera problemgreener där vi vet att smältvattnet kan ställa till problem på just dessa greener. Finns inget riktigt facit för hur man undviker skador under vintern men bra förebyggande arbete kan absolut göra sitt, vilket vi har märkt i år.

Under den gångna vintern har även döda träd tagits ner samt har vi lagt timtals på att röja sly för att öppna upp vissa ytor. Bland annat kan man nu hitta sin boll till höger om 9ans green. Ett nytt staket har satts upp från 12–13 green för att medlemmar/gäster ska kunna välja den rätta vägen runt för att undvika att störa bollen bakom sig när man lämnar green.

Nu när säsongen är här på riktigt så har alla ytor på banan gödslats. De små skadorna som finns kommer efter näring & lite nederbörd att snabbt växa ihop och vi kan fokusera på att få en bättre och finare bollrull. Nästa vecka den 22 maj kommer vi att dressa fairway. Totalt ska 700 ton in och vi har hyrt in Svenska Golf & Turf som ska hjälpa oss med 2 maskiner. Ni får ha lite tålmodighet just dagarna efter men vi kommer göra det vi kan för att jobba ner sanden. 

På det nya övningsområdet har det varit fullt upp sen i höstas. Det har sprängts, det har körts in mycket material till det nya området, det är skälet till att vi inte kan så detta år utan att materialet måste ”ligga till sig” innan vi kan påbörja nästa etapp. Området kommer att sås under våren 2024.

Hälsar Adam Carlsson med banpersonal.