Valberedning & Styrelse
VALBEREDNINGEN skall förbereda kommande val av ordförande, styrelseledamöter, revisorer och revisorssuppleant samt ledamöter av valberedningen. Om styrelsen så begär, skall valberedningen medverka med framtagning av förslag till personer att utses till ledamöter i klubbens kommittéer och sektioner. Valberedningen består av 4 ledamöter, vilka väljs av årsmöte. Antalet ledamöter bör vara lika fördelat mellan könen. Olika åldersgrupper bör finnas representerade. Ledamöterna väljs på 4 år och på sådant sätt att beredningen förnyas med en person per år. Ledamot, vars mandattid utgått, får ånyo inte inväljas i valberedningen förrän efter ytterligare 1 år.

Revisorerna är valda av medlemmarna och skall för deras räkning mellan årsmöten granska styrelsens arbete.

Valberedningen består av följande personer:

Johan Gernandt

Karin Olebratt

Frida Cederqvist

Fredrik Westerman

Styrelsen 2024

Per Bystedt
Per Bystedt
Ordförande

Vald till årsmötet 2024. Jag blev medlem i klubben tillsammans med mina föräldrar 1983. På den tiden det inte var någon kö… Jag är uppväxt på Lidingö, men bor nu inne i stan. Alla i familjen gillar golf, men i lite olika grad. Jag spelar golf för att det är kul och har inga tunga meriter – men en rolig merit är att jag har vunnit Två Generationer både som barn och förälder.

Jag har erfarenhet från styrelsearbete i olika typer av organisationer. Allt från AIK Fotboll till bolagsstyrelser i noterade och onoterade bolag. Jag hoppas att den erfarenheten ska kunna komma LGK till del. Till vardags driver jag ett investmentbolag.

Jag vill verka för en öppen och trivsam klubb av hög kvalitet som ger sina medlemmar så stort värde som möjligt.

Robert Ekelund
Robert Ekelund
Vice ordförande

Vald till årsmötet 2025. Invald i Styrelsen år 2015. Bor med fru och barn i Sticklinge. Hela familjen är medlemmar i klubben. Jag kan Lidingö GK:s verksamhet relativt väl, har varit aktiv inom junior- och elitsektionen och var även med om ombyggnationen av övervåningen i klubbhuset. Jag hoppas få tillbringa mycket tid på klubben de kommande åren och jag vill verka för en aktivare klubb där alla medlemmar och gäster känner att det är trevligt att utveckla sitt golfspel, umgås och ha kul. Det ska verkligen vara värt att vara medlem i klubben. Vi ska också fortsätta att utveckla hela vår anläggning

Sofia Sirvell
Sofia Sirvell
Ledamot

Vald till årsmötet 2024. Invald i styrelsen 2020. Jag har varit medlem sedan 1987 och har som främsta golfmeriter haft ett lägsta handikapp på 9 och lyckats med en HIO på hål 11. Efter ett antal år med lite mindre tid för golf (yngre barn och jobb) är jag nu på väg att bli en lite mer frekvent besökare på golfklubben där man, son, föräldrar och bror också är medlemmar. Jag har stor vana att driva komplexa projekt från sitt arbete på H&M och hoppas kunna bidra kring frågor såsom tillgänglighet, juniorverksamheten (och där kanske speciellt hur vi ökar andelen tjejer i denna) samt hur vi som klubb kan attrahera fler aktiva medlemmar i yngre medelåldern. Grundinställningen är stor nyfikenhet till nya kreativa sätt att förbättra helheten för oss medlemmar.

Stephanie Göthman
Stephanie Göthman
Ledamot

Vald till årsmötet 2024. Invald i styrelsen 2018. Jag är uppvuxen på Lidingö, spelat golf sedan tolvårsåldern och medlem i Lidingö GK sedan 1984. Jag har tidigare varit engagerad i klubbens informationskommittée. Jag är ekonom och arbetar i finansbranschen med aktieförvaltning. Jag bor i Kyrkviken på Lidingö och har två tonårsdöttrar som också börjat spela golf. Förutom ett stort golfintresse ägnar jag mig också åt tennis, skidåkning, resor och umgås med vänner. Jag är positiv och anser att det är viktigt att klubben är en social samlingspunkt med bra klubbkänsla och kvalitet i golfupplevelsen och ser fram emot att bidra till detta i klubben

Karin Wesslén
Karin Wesslén
Ledamot

Vald till årsmötet 2025. Sedan jag blev klar med mina studier har jag arbetat med HR-frågor. Mina olika arbeten har gett mig erfarenhet av såväl ledningsarbete som styrelsearbeten. Idag ägnar jag mig åt att arbeta ideellt. Som medlem i klubben har jag varit aktiv i damsektionen i sju år varav fem år som ordförande. Sedan två år är jag engagerad i klubbsektionen. Under åren har mina två döttrar varit aktiva i klubbens juniorverksamhet varav ena dottern på elitnivå. Denna bakgrund gör att jag har en stor erfarenhet av klubbens olika verksamheter och medlemmar. Familjen stora golfintresse bidrog till att jag endast bor en bättre drive från banan.
Jag vill verka för att utveckla klubbkänslan och fortsätta att utveckla vår bana och anläggning, allt i linje med LGK:s vision. Det ska vara välkomnande och kul att komma till klubben oavsett ålder, kön eller spelskicklighet.

Gustav Svensson
Gustav Svensson
Ledamot

Vald till årsmötet 2025. Uppväxt i Sticklinge och uppfostrad på klubben där jag varit medlem sedan 2007. Ni kanske känner igen mig som juniortränare eller från receptionen där jag jobbat under många somrar när jag först studerade ekonomi i Uppsala och sedan en master i Informationssystem i Köpenhamn. Har tidigare engagerat mig ideellt som bland annat Kårordförande på heltid vid UU som inkluderade styrelseuppdrag i flera institutionsstyrelser samt som aktiv i min lokala fotbollsklubb i Uppsala. Just nu driver jag utbildningsföretag Nod Coding Bootcamp som jag varit med och startat där vi lär motiverade individer att programmera.
Jag brinner för att skapa Sveriges trevligaste klubb som kännetecknas av öppenhet och gemenskap och som vågar fortsätta utveckla verksamhet och anläggning i hög takt för medlemmarnas bästa

Max Hamberg
Max Hamberg
Ledamot

Vald till årsmötet 2024. Invald i styrelsen 2020. Jag är född och uppvuxen på Lidingö. Spelat golf sedan 12 års åldern och medlem i Lidingö GK sedan två år tillbaka. Jag har, tillsammans med sina två barn och hund, precis flyttat från lidingö till Valhallavägen. Framförallt sonen har upptäckt golfen och Max håller tummarna (hårt) att han ska fortsätta lika intensivt. Jag har erfarenhet ifrån att vara aktiv inom IFK Lidingö Fotbolls marknadsråd och har en bra inblick hur ideella föreningar fungerar. Jag har arbetat hela livet med kommunikation och försäljning och arbetar idag inom martech industrin. Jag tror att jag kan bidra till Lidingö GK och dess medlemmar genom att utnyttja mina kunskaper inom kommunikation och digitala medier. Ett område som både utvecklas väldigt mycket men framförallt kan underlätta och öka upplevelsen av klubbens verksamhet. 

Maja Uebel
Maja Uebel
Ledamot

Vald till årsmötet 2024. Invald i styrelsen 2022. Medlem i klubben sedan 2020. Har tidigare bott på Lidingö men bor sedan ett antal år i innerstan. Har varit aktiv inom flera idrotter, främst bollsporter. Började med golf relativt sent i livet och spelar för att det är kul, utvecklande och för att umgås med vänner och träffa nya människor.
Utbildade mig på Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Arbetar nu på Riksidrottsförbundet (RF) med elitidrottsutveckling. Har tidigare haft en del ideella uppdrag inom idrotten både som tränare och styrelseledamot. Utanför idrotten var jag tidigare ordförande i en brf på Lidingö och idag sitter jag i styrelsen för den brf jag bor i nu.
Jag vill bidra till att Lidingö GK kan skapa bra förutsättningar för utvecklingen av medlemmarnas golfupplevelser både på och utanför banan. Tror att min erfarenhet och kontaktnät inom idrotten kan komplettera övrig kompetens i styrelsen.

Bild kommer inom kort.