Golfregler 2019

Den 1 januari 2019 har vi fått delvis helt nya golfregler.

Titta på filmerna:

På SGF:s Youtube-kanal finns 24 korta filmer med de viktigaste regelnyheterna enkelt förklarat. Filmerna är med svenskt tal och text (klicka på kugghjulet för inställningar nere till höger på videon i YouTube och välj ”Undertexter” > ”Svenska” om texten inte dyker upp automatiskt). 

Ladda ner appen:

Hela regelboken på svenska finns som gratis mobilapp. Ladda ner ”Regler för golfspel 2019” så har du alltid reglerna nära tillhands. Finns både till Android (Google Play) och iPhone (App Store). Regelboken på svenska finns tillgänglig digitalt på R&A:s webbsida

Köp regelboken:

Den tryckta versionen (spelarens upplaga) kan köpas i receptionen för 40 kr. Den digitala regelboken hittar du via R&A:s hemsida. Den är gratis och fungerar lika bra i mobil, surfplatta och dator. 

Lyssna på Regelpoden:

Podden för dig som är nyfiken på golfreglerna och varför de är utformade som de är. I tio avsnitt diskuterar vi bland annat de vanligaste regelsituationerna, speltempo, vad som är ok att ha i golfbagen, när du ska droppa och hur nya reglerna blivit snällare. Finns på SpotifyiTunes och Acast.

Läs mer på Svenska golfförundets hemsida!

/ Lars Waerland, Regel- & hcp sektionen