En julhälsning från Styrelsen!

Publicerat: 2023-12-19 - 11:46 - Skrivet av David Hagén

2023 lider mot sitt slut och arbetet är i full gång med att skapa förutsättningar för ett bra golfår 2024

Hej alla medlemmar,

Det gångna året var ett händelserikt år på Lidingö Golfklubb. Det mesta har rapporterats under året i våra olika medlemsutskick och på hemsidan, men vi skulle vilja passa på och lyfta fram några saker.

Under 2023 fyllde Lidingö Golfklubb 90 år. Det firades på olika sätt under säsongen, men framför allt under jubileumsveckan i augusti. Det var roligt att se att så många medlemmar deltog i de olika aktiviteterna. Inte minst jubileumsfesten blev mycket lyckad med dans in på småtimmarna. Ni som missade den behöver dock inte vänta så länge – 2027 fyller vår 18-hålsbana 100 år. Då blir det anledning att fira igen.

På tal om banan så har den varit osedvanligt fin i år. Stort tack till Adam och hans team för det! Totalt spelades det drygt 27 000 ronder, vilket är en ökning med 6% mot 2022.  Det som har ökat mest är medlemmar som tagit med gäster, vilket gjort att vi ökat våra intäkter från greenfee med cirka 30 % till cirka 3,2 miljoner kronor. Även tävlingsspelet har ökat något i år, vilket är glädjande.

Roligt också att höra alla fina omdömen banan fått av både medlemmar och gäster. Något som även gäller oss som klubb och vår anläggning som fortsatt får väldigt höga betyg från våra gäster i de enkäter som görs löpande. Stort tack till Anders och hans team för det! Och även tack till Johan och hans restaurangpersonal som bidrar till det fina intryck LGK gör. 

Även i år har juniorerna utmärkt sig på ett positivt sätt. Förutom en fantastisk breddverksamhet av hög klass med 300 aktiva barn och ungdomar i åldrarna 7 till 19 år, så har våra elitsatsande äldre juniorer haft mycket stora framgångar i år. Dessa har det skrivit om flera gånger under året, men värt att nämna är att vi gick till final i JSM för klubblag där vi slutade på en fjärde plats. Också väldigt roligt att Vikingaskeppet, LGK:s anrika ungdomstävling, fått en nystart med WGAR-poäng (World Golf Amatuer ranking). Bör nämnas att vår egen Ian Söderholm vann i år. Men även solen har sina fläckar – vi har väldigt duktiga tjejer i absoluta eliten, men vi vill verkligen se fler flickor i den äldre juniorverksamheten.

Vi arbetar sedan många år hårt för att säkerställa att LGK är så miljövänlig det går och att vi kontinuerligt förbättrar oss. Därför är vi väldigt glada att klubben lyckades med omcertifieringen av GEO, vilket intygar att vårt miljöarbete fungerar, att vi är ansvarstagande beträffande användandet av resurser, använder godkända medel osv.

Inför 2024 har vi ett antal projekt. Vi kommer bland annat fortsätta utvecklingen av rangen med nya tekniska hjälpmedel. Vi tittar också på att bygga ut bagboden så att fler får plats att förvara sina bagar och då även öka antalet elplatser. Under året ska vi färdigställa nya övningsområdet där det blir två greener på 650 kvm respektive 350 kvm med övningsbunkrar. I bästa fall blir övningsområdet färdigt för spel hösten 2024, men mest sannolikt våren 2025.

Lidingö Golfklubb är en stabil förening med en välfungerande verksamhet. Men allt kan som alltid göras bättre. Styrelsens fokus har varit och kommer fortsatt vara att fortsätta utveckla och förbättra anläggningen och verksamheten. För det sistnämnda behöver vi fler engagerade medlemmar. Det är roligt och berikande att arbeta i och för klubben – och man kan välja att göra en större eller mer begränsad insats. Alla bidrag är mycket uppskattade!

Styrelsen kommer också fortsätta arbetet med att implementera Vision 50/50 samt den uppdaterade ”Lidingö GK Vision 2030”, som är en uppdatering av den tidigare ”Vision 2023”. Ett viktigt fokus för LGK är att arbeta för att vi är och uppfattas som en positiv aktör på Lidingö. Detta för att skapa de bästa förutsättningarna för vår verksamhet på lång sikt. 

God Jul och Gott Nytt Golfår önskar Styrelsen i Lidingö Golfklubb