Lyckad premiär för Minitour på Lidingö GK

Publicerat: 2022-09-06 - 10:29 - Skrivet av Anders Green

Lördagen den 27 augusti stod Lidingö för första gången värd för en deltävling på Minitour med ett fullt startfält om 54 tjejer och killar i åldrarna 7 till 15 år, något som ingen klubb i Stockholm lyckats med i år.

Extra roligt var det att se många anmälda spelare från Lidingös egen ungdoms- och knatteträning. Tävlingen ingick som en del av Juniorernas dag där det även anordnades en scrambletävling för medlemsjuniorerna och olika aktiviteter för de unga knattarna i klubben. 

 

Vädret bjöd på bästa förutsättningar med en härlig högsommarvärme. Spelformen var poängbogey med handicap över 9 hål. För många av spelarna var detta premiär att spela tävling på en annan klubb och många var därav lite spända och nervösa inför stundens allvar, inte minst alla föräldrar som tittade på vid sidan av hål 1. Vid incheckning fick alla spelare ett startkit med bollar och peggar och efter avslutad rond en medalj samt ett valfritt pris i form av tröja, hopprep eller skopåse. 

Även om syftena med tävlingen bland annat är att lära sig spelets regler och att föra scorekortet korrekt så är det viktigt att alla har roligt och får en bra introduktion i golftävlandet. Och det märktes att alla hade roligt och det var en härlig energi på banan. Detta gjorde alla till vinnare!

 

Stort tack till Stockholms Golfförbund och  alla från juniorverksamheten som hjälpte till att ordna denna fantastiska dag. 

 

Ett jättehurra till alla unga spelare som kom och gjorde denna tävling till ett fantastiskt event. Väl mött igen och lycka till på tävlandets resa på touren!