Årets Vikingaskepp korade 2 nya vinnare!

Publicerat: 2022-07-08 - 09:11 - Skrivet av Anders Green

Lördagen den 2:a juli spelades klubbens juniortävling Vikingaskeppet. I år firar denna tävling 40 år och det firade vi med flera förändringar.

Från och med i år finns nu 2 stycken ständigt vandrande priser, en för flick-klassen och en för pojk-klassen. Vasen Pallo i stor modell med ringar runt halsen med inskriptioner. I golfen är man junior till det år man fyller 21 så det finns möjlighet att någon spelare tar hem detta vandringspris flera år i rad. 

Vinnare i flick-klassen var Lisa Vinger genom särspel mot Iza Ståhlevi (tvåa) och Alice Atterfors (trea). Alla 3 hade efter 36 håls spel från blå tee 159 slag. Som enda pojke under par vann Rikard Nyqvist på 139 slag från vit tee. Sedan var det tätt till tvåan Kalle Svederman på par och delad 3:e plats mellan Jacob Günther och Lukas Latrup-Nissen, båda på 142 slag. Lisa, Rikard och Kalle får dessutom inbjudan till JMI-finalen senare i höst. Ni kan läsa mer om JMI på www.jmi-sweden.se. 

Nytt för i år var också att vi startade genom shotgun-start 08:45. Detta gav oss möjlighet att samla alla spelare innan start för en genomgång. Det blev sedan bra ”puls” under lunchen som vi reserverat 1 ½ timme för. Spelarna gick sedan ut i ny shotgun enligt en ny startlista där bollarna arrangerats i resultatordning, dvs man fick spela med spelare som hade liknande resultat som en själv från förmiddagens rond. 

En stor eloge till Adam och hans kollegor som arbetat fram underlag på fairway som gjorde att vi inte behövde spela med lägesförbättring. Det var första gången för de flesta spelare att spela utan lägesförbättring denna säsong. Extra värme går till Freddan och Olle som under tidspress hålade om och målade 17 nya hål på lunchen (flaggan på 4:e hålet fick sitta kvar. 

Sedan gjorde funktionärerna tillsammans med klubbchef Anders Green och juniorsektionens Marcus Lundgren en strålande insats under lunchen med att registrera alla resultat, ta fram en ny startlista samt printa och distribuera scorekort i tid innan alla begav sig ut för rond 2. 
Vi hoppas kunna genomföra ytterligare förbättringar tills nästa års Vikingaskepp, i vår strävan att göra denna tävling till Sveriges mest attraktiva juniortävling! 

Pelle Vedin, Tävlingsledare