träning

Magnus Ekman

PGA Professional

Jag heter Magnus Ekman och har jobbat som tränare sen 2000 och påbörjar min 10:e säsong på Lidingö GK. Innan Jag började på Lidingö GK så jobbade jag 9 år på Nacka GK. Jag har genomgått grundtränarutbildningen 1999 och den högre tränarutbildningen som idag kallas TAU åren 2002-2004.

Jag kommer att anvara för träningen av våra elit och tävlingsjuniorer samt träning för medlemmar och gäster i form av privatlektioner och kurser. I och med att vi utökat tränarresurserna så kommer jag att finnas tillgänglig för privatlektioner kvällstid i mycket större utsträckning än tidigare år.

Vi ses på klubben!

Malin Thorberg

PGA Professional

Mitt namn är Malin Thorberg och är 31 år gammal. Åren 2011-2014 gick jag högre tränarutbildningen (TAU) och innan dess spela jag själv aktivt på svenska juniortouren och college golf och studier i USA. Har ett stort intresse för idrott och utövat flertal sporter men golfen har alltid varit en stor del av mitt liv.

Jobbar mitt åttonde år som golfinstruktör och har bland annat jobbat på Partille GK och Salems GK och under 2015- 2016 jobbade jag även som coach i landslagsverksamheten med huvudansvar för flicklandslaget. Att få hjälpa och coacha andra att utveckla sitt golfspel är något jag brinner för.

Tillsammans med Magnus kommer jag vara ansvarig för juniorträningen på klubben. Jag kommer finnas tillgänglig på klubben för att hjälpa medlemmar och gäster att utveckla sitt golfspel. Kommer bland annat erbjuda lektioner, medlemsträning och custom fitting.

Ingela Tisén

PGA Professional

Tränare sedan 1997 på Nynäshamns GK, Svartinge Golf, Bro Hof Slott. Skrev artiklar i Svensk Golf under många år. Mentor och föreläsare på tränarutbildningen

Jag har arbetat med golf professionellt sedan i slutet av 90-talet först som assistent på Nynäshamns GK, därefter headpro på Svartinge Golf från starten år 2000 och sedan på Bro Hof Slott mellan 2007-2010.

Jag har även arbetat som klubbchef både på Nynäshamns GK (2010-2015) och gjorde sedan ett år på Golfstar som dels platschef men framför allt ansvarig för att bygga koncept kring hela träningsverksamheten inom koncernen.

Jag brinner verkligen för att golftränaryrket och har sedan 2016 arbetat endast som tränare. Förutom golf har jag framför allt erfarenhet från resebranschen och hotellbranschen

Andra uppdrag inom golfen har genom åren varit som styrelseledamot i PGA, klubbutvecklingsråd för SGF, mentor och föreläsare på tränarutbildningen, agent för ett golfklädmärke och skribent av instruktionsartiklar i Svensk Golf och Lifestyle Golfmagazine.

Jag är en engagerad tränare med en bred verktygslåda. Golfspelet är så mycket mer än bara teknik och jag vill verkligen se dig som elev utvecklas. Det som definierar oss tränare är just det anser jag, om våra elever blir bättre och jag måste hitta rätt recept för varje unik person. Det finns inte två golfare som är lika så därför måste jag vara extremt lyhörd och anpassningsbar men samtidigt rak, tydlig och ärlig. Detta kombinerar jag med en väldigt positiv grundinställning.

Jag är medlem i PGA Sverige kategori M5 vilket är den högsta rankingen. Den baseras på erfarenhet och utbildning med mera och utbildning är viktigt för mig. Den som inte vill bli bättre upphör att vara bra. Ju längre jag håller på desto mer vill jag lära mig!

Anders Sjöstrand

PGA Professional

Mitt namn är Anders Sjöstrand är 37 år och född och uppvuxen i Västerås. Golfen har alltid varit en stor del av mitt liv och under åren 1999-2013 spelade jag som proffs på SGT, Challenge Tour och European Tour.

Efter detta har jag arbetet som tränare på Österåker GK, Västerås GK samt som coach i landslagsverksamheten för pojkar 16. Just nu arbetar jag som golfkommentator på Viasat Golf något jag kommer kombinera med tjänsten här på LGK. Jag har ett stort idrottsintresse och utövar förutom golfen även tennis, löpning och skidåkning.

Jag kommer finnas på LGK för att hjälpa medlemmar och gäster att utveckla sin golf. Allt från custom fitting, lektioner eller bara lite golfsnack.