Handicapregler

Här hittar du en länk till de handicapregler som SGF har fastställt - klicka här!

Klubbspelshandicap:

Spelare i handicapgrupp 6 (tidigare klubbhandicap) får fram sin spelhandicap genom att titta på slopeskylten. Handicap 36,0 utgör beräkningsgrund. Om t ex en dam med exakt handicap 36,0 från röd tee får spelhandicap 39 (+3) så får alla damer med klubbhandicap +3, dvs en dam med klubbhandicap 40 spelhandicap 43. Om en herre med exakt handicap 36,0 från röd tee får spelhandicap 35 så får en herre med klubbhandicap 54 spelhandicap 53.

Rätt HCP vid tävling:

Enligt Spel- och Tävlingshandboken, Handicapregler, framgår under

kapitel 8.1.3.5 TÄVLINGSHANDICAP

att i villkoren för tävlingen kan en tävlingsledning bestämma att ett visst antal handicapronder måste finnas registrerade i GIT för att en spelare ska få delta i aktuell tävling.

Enligt rekommendation från SGF så krävs from säsongen 2014 EGA exakt tävlingshandicap för att deltagare i öppna-* samt vissa klubbtävlingar ska få ta emot pris. Vilka dessa klubbtävlingar är framgår i tävlingens bestämmelser.

I resultatlistan för dessa tävlingar redovisas enbart spelare med EGA Exakt Tävlingshandicap. Det innebär att alla kan delta men enbart spelare med EGA Tävlingshandicap kan motta priser.

På LGK gäller from säsongen 2019, för de flesta tävlingar, att spelaren har EGA exakt tävlingshcp, dvs minst 4 registrerade ronder 2018 eller 2019 för att få EGA exakt tävlingshcp.

För att erhålla EGA exakt tävlingshandicap krävs att spelaren registrera minst 4 ronder i golf.se under föregående år eller innevarande år. Mer information om hcp regler hittar du under Regel- & hcp sektionen eller genom att klicka här.

*Tävling till vilken även andra spelare/par/lag än medlemmar i arrangörsklubben kan anmäla sig.