Allmänna tävlingsbestämmelser

• Lidingö Golfklubbs lokala regler bestämmelser och ordningsregler
  • Amatörbestämmelser
  • Företagsgolf och RFs stadgar kap.12, Tävlingar
  • Utöver ovanstående kan för vissa tävlingar tillkomma ytterligare bestämmelser.

GENERELLT

För att få starta i klubbens tävlingar fordras:

• att årets medlemsavgift är erlagd för aktivt medlemskap i erkänd golfklubb
  • att man har officiellt handicap.

Generellt får endast klubbens medlemmar delta i klubbtävlingar, men i vissa tävlingar får, där så anges i tävlingsbestämmelserna och om plats finnes, gäst till medlem delta. Gäst betalar då anmälningsavgift + fastställd greenfee avgift.

Enligt rekommendation från SGF så krävs from säsongen 2014 EGA tävlingshandicap (ETH) för att deltagare i vissa klubbtävlingar ska få ta emot pris. Vilka dessa klubbtävlingar är framgår i tävlingens bestämmelser.

För att erhålla EGA tävlingshandicap krävs att spelaren registrerat minst 4 ronder rullande 12 månader i www.golf.se/Min Golf. Mer information om hcp regler hittar du under Regel- & hcp sektionen eller genom att klicka här.

Husdjur får ej medföras av spelare eller caddie som deltar i tävling.

Tävlingssektionen förbehåller sig rätten till ändringar i tävlingsprogram och bestämmelser.

VARDAGSMEDLEMMAR

Vardagsmedlemmar äger rätt att delta i klubbens tävlingar inom ramen för sin speltid.

Dessa medlemmar äger också rätt att delta i någon av matchtävlingarna Erik Runfelts pris eller Två Generationer. Vardagsmedlemmar äger dessutom rätt att, mot betalning av fastställd greenfee som vid spel med medlem, delta i övriga klubbtävlingar med undantag av klubbens övriga matchtävlingar.

ANMÄLAN

Det är möjligt att anmäla sig till en tävling ca 4-6 veckor innan tävlingsdag, dock tidigast den 1 april.

Anmälan till tävling kan göras på två sätt:

• via www.golf.se/Min Golf bokningssystem på webben
  • i undantagsfall via telefon till kansliet

Spelaren ska ange sitt namn, exakt handicap och golf-id. Anmälningstiden utgår som regel kl 18.00 tre dagar innan tävlingen om inte annat angivits.

I samband med anmälan betalas from säsongen 2017 även anmälningsavgiften via kreditkort för merparten av klubbens tävlingar.

Vid eventuell överanmälning gäller principen anmälningsordning om inte annat angivits i tävlingsbestämmelserna.

Startlista publiceras på www.golf.se/Min Golf och på anslagstavlan senast kl 18.00 två dagar före tävling.

Efteranmälan till tävling kan göras genom att kontakta tävlingsledaren. I mån av plats kan godkänns efteranmälan, tävlingsledaren bedömmer och beslutar.

AVANMÄLAN

Avanmälan skall ske före anmälningstidens utgång genom www.golf.se/Min Golf. Anmälningsavgiften återbetalas då, kontakta kansliet om anmälningsavgiften är betald i samband med anmälan.

Om avanmälan sker efter att anmälningstiden gått ut, återbetalas inte anmälningsavgiften. Om spelaren uteblir utan att meddela tävlingsledaren skall spelaren betala dubbel anmälningsavgift, om ej sjukdom kan styrkas.

Anmälningsavgift och extra avgift ska regleras av spelaren innan start sker i nästa tävling. Sker inte detta riskerar spelaren att diskvalificeras i påföljande tävling.

MATCHTÄVLINGAR

Anmälan till matchtävlingar sker via www.golf.se/Min Golf. Match skall vara färdigspelad senast klockan 24.00 det datum som angivits i spelschemat. Spelare med lägst handicap kontaktar motspelare och föreslår minst två speltillfällen. Kan överenskommelse inte träffas föreslår motspelare i sin tur lika många speltillfällen. Bägge har samma kontaktansvar. Kan spelare inte komma överens om lämplig tidpunkt, gäller omgångens sista datum klockan 16.00 som speltid. Spelare som då infinner sig ensam på tee beredd att spela, vinner på walk over. Infinner sig ingen av spelarna, diskvalificeras bägge. Skyldighet föreligger att spela även andra dagar än lör-, sön- och helgdagar. Inga dispenser lämnas!

Anmälan sker via www.golf.se/Min Golf. Anmälningsavgiften skall betalas i samband med anmälan from säsongen 2017. Vid avanmälan innan anmälningstidens utgår så återbetalas anmälningsavgiften, kontakta kansliet. Vid avanmälan efter att anmälningstiden gått ut så återbetalas inte anmälningsavgiften.

De som skall spela matchtävlingar har rätt att beställa startid fem dagar i förväg. På lör-, sön- och helgdagar kan starttid erhållas 07.30 - 09.00, övriga dagar valfri tid.

Den spelare som står överst enligt spelschemat slår ut först vid matchstart.

Spelare som spelar semifinal och finalmatcher skall alltid släppas igenom av sällskapspartier om de så önskar.

ANMÄLNINGSAVGIFTER

Singel - 18 hål 80 kr

Singel - 36- 72 hål, 150 kr

Par - 18 hål 150 kr/par

Par - 36 - 72 hål 250 kr/par

Match singel 80 kr

Match par 150 kr/par

Match singel juniorer 50 kr

KLASSINDELNINGAR

A: +4,0 - 12,4

B: 12,5 - 21,4

C: 21,5 - 36,0

D: 37 - 54

PRISUTDELNING

Spelare som enligt resultatlistan skall erhålla pris men som inte är närvarande vid prisutdelningen har avsagt sig rätten att motta pris. Vid synnerliga skäl kan tävlingsledaren godkänna att pris utlämnas till ombud. Tävlingsledaren skall ha fått sådan begäran i samband med att spelaren "checkar in" och eventuellt betalar sin anmälningstavgift och hämtar ut scorekortet. Vidare gäller att spelare skall ha EGA exakt tävlingshandicap för att ta emot pris, se ovan.