Tävlingsanvisningar

Våra onsdagstävlingar har ett primärt syfte - vi ska ha trevligt när
vi umgås på golfbanan.
Dock måste vi ha lite regler att hålla oss till för att tävlingarna och resultaten ska fungera bra och bli rättvisa.

Generellt

För alla tävlingar gäller "Regler för Golf-spel 2012-2015, SGF:s Spel och tävlingshandbok".
Därutöver gäller lokala regler för Lidingö Golfklubb samt för viss tävling uppsatta regler.
För att deltaga i seniortävlingarna på LGK gäller att man fyllt eller ska fylla 60 år samma år och är medlem eller sponsormedlem i klubben.

Handicapronder för seniorernas tävlingar

Alla klubbmedlemmar som uppfyllt åldersgränsen är välkomna att spela i seniorernas tävlingar.
För att få pris erfodras dock att spelaren har ett ETH (Exakt Tävlingshandicap). Ett ETH erhålles efter fyra registrerade handicapronder under en 12-månadersperioden före tävlingen. Registreringen ska ha skett i GIT.
Har du färre än fyra handicapronder har du EGA Exakt handicap. Du är välkommen att delta i klubbtävlingarna men ditt resultat tas inte med i prislistan på nätet. Resultatet redovisas dock i GIT och på seniorernas anslags-tavla.
I lagtävlingar skall alla i laget ha ett ETH för att laget skall kunna ta emot ett lagpris.

Före tävling

Anmälan till tävling görs via www.golf.se eller via telefon till receptionen.
Alla seniorer har möjlighet att spela från röd tee. Detta önskemål anges i samband med anmälningen på nätet eller senast vid incheckningen innan tävlingen. Spelare som ändrar tee utan att först anmält detta till tävlingsledningen kommer att diskvalificeras.
Avanmälan ska ske före anmälningstidens utgång. Avanmälan därefter bör ske så snart som möjligt med tanke på spelare som står på väntelistan.
Vid överanmälan gäller Anmälningsordning som princip.

Regler för start

Startlistan visas på hemsidan och www.golf.se senast kl 17 två dagar innan tävlingsdagen.
Spelare ska minst 15 minuter före utsatt starttid ha betalt sina startavgifter, hämtat scorekort samt tagit del av eventuella tävlingsbestämmelser för dagen.
För att utnyttja golfbil erfodras läkarintyg.
Spelare är skyldig att kontrollera sin hcp innan start.

Under tävlingen

Tänk på speltempot!
Du har skyldighet att släppa igenom bakomvarande boll om letandet efter en boll gör att det är tomt på framförvarande hål.
Spela en provisorisk boll en gång för mycket än tvärt om.
Ta upp bollen då poängen på hålet är slut.
Mobiltelefoner bör vara avstängda under pågående rond.
Hundar får ej vara med på handicapsgrundande tävlingar.

Efter avslutat spel

Scorekortet lämnas in snarast efter avslutad tävlingsrond och påskrivet av spelare och markör.
Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att justera felaktigt eller otydligt noterade scorer i samband med registreringen i GIT.
Spelare som skriver på och lämnar in sitt scorekort med felaktigt antal slag kommer att diskvalificeras. Detsamma gäller även spelare som glömt att lämna in sitt scorekort direkt efter tävlingen.
Vid särskiljning av lika score gäller Spelhandicapsmetoden (SHCP). Därefter resultat på sista nio hålen (S9).
Resultatlista förs in på hemsidan på eftermiddagen samma dag som tävlingsdagen. Är tävlingen handicapsgrundande sker justering av handicap i samband med att resultatet är slutfört.

Avbrott

Tävling kan avbrytas om risk finns för spelares säkerhet som vid åska och kraftigt regnoväder.
Normalt skall tävlingsledningen förvarna om dåliga väderprognoser innan start och att spelare skall vara uppmärksamma på att avbrott kan komma att ske.
Tävlingen avbrytes om signaler med sirén ljuder. Inbetald anmälningsavgift återbetalas ej.