Highlights från tävlingar

Rapport från Rydheim Cup 2018 den 10 juli

 

 

Årets Rydheim Cup avgjordes i tisdags i ett strålande sommarväder och en skön värme, även om det blev en aning tungt på slutet.
Antalet deltagare var fortfarande högt, även om det var färre än 2017, och kan säkert förklaras av både fotboll, datum och den ihärdiga värmen denna sommar.
Då ett ojämnt antal lag var anmälda bestod den sist startande bollen av sex spelare. Det gick förvånasvärt snabbt och berodde sannolikt på stämningen i bollen, som var mycket god.
Att gå i varandras puttlinjer, och slippa allt markerande av bollar, blev plötsligt helt OK och av resultaten att döma gjorde det inte något. Kanske något att tänka på för att snabba upp spelet?
Våra banarbetare erbjöd en kanonbana och det känns himla bra att spela på vår fina bana!
Tävlingen avslutades på kvällen med en bankett och med en buffé som var jättesmaskens!! Stämningen var hög och samtliga spelare verkade ha haft en fin helhetsupplevelse av dagen.
Stefan Larsson och Jan Sheja förrättade prisutdelningen och se nedan en uppställning över de tre bästa lagen. En fullständig prislista, och också en/rond, finns uppsatt på seniorernas tavla i korridoren utanför herrarnas omklädningsrum. Det kan konstateras att de tre olika spelformerna fungerar olika bra för lagen utom för det segrande paret, som var topp 5 i samtliga tre. Även lag 2 och 3 hade topp 10 placeringar/spelform.
Det kan noteras att Ulla Toft och Britt Fahlbeck, som spelade tillsammans, bägge gjorde birdie på hål 16 och kammade in hela 8 poäng på hålet! Starkt!
 
Väl mött igen 2019 och då får vi hoppas på samma underbara väder. Tack Seniorsektionen för sponsring, arrangemang och för det utomordentliga arbete ni helt osjälviskt lägger ner för så många medlemmar. Det är stort!
 
Eric och Gunilla Petri/Tävlingsledare
 
1. Thomas Muller o Alberto Castano  54 poäng (17 + 12 + 25)
2. Gunilla o Eric Petri                       53 poäng (13 + 15 + 25)
3. Görel o Leif Åberg                       50 poäng (14 + 11 + 25)