Herrsektionen 2019

Herrsektionens verksamhet består i att under säsongen arrangera fem herrdagar med golf samt middag. Målsättningen är att locka deltagare som vill spela golf och umgås under gemytliga former på Sveriges trevligaste klubb.

Tävlingsansvarig i Herrsektionen

Årets Herrdagar är planerade att genomföras följande torsdagar: 9/5, 23/5, 13/6, 15/8, final 5/9.

För samtliga herrdagar gäller obligatorisk middag.

Spelformen är 18 hål poängbogey från gul tee. Herrar över 75 år har möjlighet att spela från röd tee men måste då ange detta i samband med anmälan.

Anmälan öppnar ca 1 månad innan aktuell speldag. Anmälan sker via www.golf.se senast måndag kl 22:00 samma vecka som tävlingen spelas. I samband med anmälan betalas även anmälningsavgiften på 450 kr. Tävlingen lottas under tisdagen och startlista finns tillgänglig senast kl 09:00 onsdag morgon.

För deltagande så kommer det att from 2019 att krävas EGA Handicap (EH) och för ta emot pris krävs EGA Tävlingshandicap (ETH).  För att få EGA Tävlingshandicap så krävs att spelaren registrerar minst 4 registrerade ronder föregående år eller innevarande år.

I anmälningsavgiften, på 450 kr, ingår middag bestående av förrätt, varmrätt, kaffe & kaka samt lättöl. Övrig dryck betalas på plats direkt till vår krögare.

Starttider avsätts mellan kl 11:30-15:00 men i möjligaste mån så går sista bollen ut 14:30 för att hinna i tid till middagen. Det finns plats för 72 spelare mellan kl 11:30-14:30, men vid fler deltagare så kan startfältet utökas. Vid ev överanmälan är det anmälningsordning som gäller.

Spelare som önskar sen start anger detta i samband med anmälan och lottas då automatiskt in sist i startfältet. Spelare som vid anmälan anger ”tidig start” spelar på morgonen samma dag som övriga och lottas alltså inte in i eftermiddagens startfält. Spelar som anger ”tidig start” ansvarar alltså själva för starttid på morgonen på tävlingsdagen.

Efteranmälningar tas emot av tävlingsansvarig i mån av plats, tävlingsansvarig beslutar och ansvarar. Avanmälan görs på www.golf.se senast kl 22 måndag kväll. Senare avanmälan meddelas tävlingsansvarig per telefon. Ingen återbetalning av anmälningsavgiften sker då avanmälan görs efter att anmälningstiden har gått ut dvs efter kl 22 måndag kväll.

Varje spelare ansvarar själv för att scorekort fylls i med namn, datum och tävling, dvs inga scorekort kommer att skrivas ut av tävlingsansvarig eller kansli. Respektive spelare ansvarar själv för att ett signerat scorekort lämnas till tävlingsansvarig eller i tävlingskansliets brevlåda direkt efter avslutad tävling. Tävlingsansvarig för respektive deltävling ansvarar för att samtliga spelares scorer registreras och att hcp justeras i GIT tävling.

Medlem har möjlighet att bjuda in 2 gäster. Gäster anmäler sig själva via www.golf.se och betalar då anmälningsavgift. Gäst till medlem betalar greenfee som vid spel med medlem, dvs 500 kr. Greenfee betalas innan start i receptionen. Medlemmen kontaktar tävlingsledningen så att man vid lottningen ges möjlighet att spela tillsammans med inbjuden gäst eller anger detta i samband med anmälan under "övrig information till tävlingsansvarig".

From säsongen 2018 återgick vi till att räkna de tre bästa resultaten (poängen). Den spelare med de tre bästa resultaten efter omgång 5 står som slutsegrare och erhåller en grön kavaj (Årets herre). I händelse av att flera spelare hamnar på samma slutresultat vinner spelare med lägst hcp.

Vi kommer även att dela ut scratchpris, dvs lägst antal slag brutto, och där får de tre bästa bruttoresultaten räknas och vinnaren erhåller en blå kavaj (Bäste herre). I händelse av att flera spelare slutar på samma resultat räknas sista 18 om resultatet då är lika räknas sista 36.

Följande personer kommer att ansvara för respektive herrdag:

9/5 Johan Gernandt Christian Wikander
23/5 Magnus Källström Ulrik von Essen
13/6 Mats Johansson Pelle Vedin
15/8 Jonas Nestrell Jonas Hofmann
5/9 Johan Envang Pelle Bergentz

Övrigt:

• Kontaktuppgifter till tävlingsansvariga finns under tävlingsinformationen på www.golf.se
  • Vi uppmanar alla att självklart ha trevligt och att samtidigt hålla speltempot genom "ready golf" så att alla deltagare hinner in i god tid till middagen. Spelare med lägst hcp i bollen ansvarar för speltempot.
  • För respektive deltävling gäller i övrigt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser
  • Middag serveras i regel ca 19:30, kontrollera tiden med tävlingsansvarig
  • Medlem som har bjudit in gäst bör få spela med denne och meddelar detta till tävlingsansvarig per e-post

Varmt välkomna till årets herrdagar som vi hoppas ska locka många tidigare och nya deltagare!