Herrsektionen 2020

Herrsektionens verksamhet består i att under säsongen arrangera fem herrdagar med golf samt middag. Målsättningen är att locka deltagare som vill spela golf och umgås under gemytliga former på Sveriges trevligaste klubb.

Tävlingsansvarig i Herrsektionen

De särskilda förutsättningar vi haft i år innebär att de tre första Herrdagarna under våren har ställts in. Vi planerar dock att genomföra höstens båda Herrdagar även om de blir under lite andra former pga den rådande pandemin och vi följer förstås Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att det kan ske förändringar längre fram.

Spelformen är 18 hål poängbogey från gul tee. Herrar över 75 år har möjlighet att spela från röd tee men måste då ange detta i samband med anmälan till ansvarig tävlingsledare.

Anmälan öppnar ca 1 månad innan aktuell speldag. Anmälan sker via www.golf.se senast måndag kl 22:00 samma vecka som tävlingen spelas. I samband med anmälan betalas även anmälningsavgiften på 100 kr. Tävlingen lottas under tisdagen och startlista finns tillgänglig senast kl 09:00 onsdag morgon.

Starttider avsätts mellan kl 11:30-15:00 men i möjligaste mån så går sista bollen ut 14:30 för att hinna i tid till middagen. Det finns plats för 72 spelare mellan kl 11:30-14:30, men vid fler deltagare så kan startfältet utökas. Vid ev överanmälan är det anmälningsordning som gäller.

Spelare som önskar sen start anger detta i samband med anmälan och lottas då automatiskt in sist i startfältet. Spelare som vid anmälan anger ”tidig start” spelar på morgonen samma dag som övriga och lottas alltså inte in i eftermiddagens startfält. Spelar som anger ”tidig start” ansvarar alltså själva för starttid på morgonen på tävlingsdagen.

Efteranmälningar tas emot av tävlingsansvarig i mån av plats, tävlingsansvarig beslutar och ansvarar. Avanmälan görs på www.golf.se senast kl 22 måndag kväll. Senare avanmälan meddelas tävlingsansvarig per telefon. Ingen återbetalning av anmälningsavgiften sker då avanmälan görs efter att anmälningstiden har gått ut dvs efter kl 22 måndag kväll.

Varje spelare ansvarar själv för att scorekort fylls i med namn, datum och tävling, dvs inga scorekort kommer att skrivas ut av tävlingsansvarig eller kansli. Respektive spelare ansvarar själv för att ett signerat scorekort lämnas till tävlingsansvarig eller i tävlingskansliets brevlåda direkt efter avslutad tävling. Tävlingsansvarig för respektive deltävling ansvarar för att samtliga spelares scorer registreras och att hcp justeras i GIT tävling.

Medlem har möjlighet att bjuda in 2 gäster. Gäster anmäler sig själva via www.golf.se och betalar då anmälningsavgift. Gäst till medlem betalar greenfee som vid spel med medlem, dvs 500 kr. Greenfee betalas innan start i receptionen. Medlemmen kontaktar tävlingsledningen så att man vid lottningen ges möjlighet att spela tillsammans med inbjuden gäst eller anger detta i samband med anmälan under "övrig information till tävlingsansvarig".

Vi kommer i år inte att kora Årets herre eller Årets bäste herre, utan vi genomför två separata tävlingar där vi kommer att dela ut priser till de bästa prestationerna för dagen både för den ordinarie poängbogeyn vi spelar samt bästa bruttoresultat.

Vi kommer inte att äta någon gemensam middag och anmälningsavgiften är därför ändrad till 100 kr vilken betalas i samband med anmälan.

Om vädret tillåter så är vår plan att, de som vill, träffas kl 19:30 utomhus på klubben och tar något att dricka samt ev något enklare att äta men var och en betalar då direkt till krögaren. I samband med att vi träffas så genomför vi prisutdelning utomhus på Ropsten.

Följande personer kommer att ansvara för respektive herrdag:

14/5 Inställd
28/5 Inställd
11/6 Inställd
13/8 Robert Ekelund Jonas Hofmann
3/9 Johan Envang Pelle Bergentz

Övrigt:

• Kontaktuppgifter till tävlingsansvariga finns under tävlingsinformationen på www.golf.se
  • Vi uppmanar alla att självklart ha trevligt och att samtidigt hålla speltempot genom "ready golf" så att alla deltagare hinner in i god tid till middagen. Spelare med lägst hcp i bollen ansvarar för speltempot.
  • För respektive deltävling gäller i övrigt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser
  • Samlig på Ropsten (för dem som vill) och prisutdelning 19:30, kontrollera tiden med tävlingsansvarig
  • Medlem som har bjudit in gäst bör få spela med denne och meddelar detta till tävlingsansvarig per e-post

Varmt välkomna till årets herrdagar som vi hoppas ska locka många tidigare och nya deltagare!