Herrsektionen 2017

Herrsektionens verksamhet består i att under året arrangera sex herrdagar med golf samt middag. Målsättningen är att locka fler deltagare som vill spela golf och umgås under gemytliga former på Sveriges trevligaste klubb.

Herrsektionens startmöte den 8 februari 2017

Årets Herrdagar är planerade att genomföras följande datum: 18/5,1/6, 15/6, 17/8,31/8, final 21/9.

För samtliga herrdagar gäller obligatorisk middag.

Spelformen är 18 hål poängbogey från gul tee, herrar +75 har möjlighet att spela från röd tee. Den näst sista omgången, som spelas den 31/8, spelas med 3 klubbor + putter.

Anmälan öppnar ca 1 månad innan aktuell speldag. Anmälan sker via www.golf.se senast måndag kl 22:00 samma vecka som tävlingen spelas. I samband med anmälan betalas även anmälningsavgiften på 400 kr. Tävlingen lottas under tisdagen och startlista finns tillgänglig senast kl 09:00 onsdag morgon.

I anmälningsavgiften ingår middag bestående av förrätt, varmrätt, kaffe & kaka samt lättöl. Övrig dryck betalas på plats direkt till vår krögare.

Starttider avsätts mellan kl 12:00-15:00 utom sista omgången då starttiderna är 11:30-14:30. Tävlingen lottas så att startfältet fylls på bakifrån dvs sista boll går alltid ut kl 15:00. Detta innebär att det finns plats för 72 spelare mellan kl 12:00-15:00. Vid överanmälan är det anmälningsordning som gäller.

Spelare som önskar sen start anger detta i samband med anmälan och lottas då automatiskt in sist i startfältet. Spelare som vid anmälan anger ”tidig start” spelar på morgonen samma dag som övriga och lottas alltså inte in i eftermiddagens startfält. Spelar som anger ”tidig start” ansvarar alltså själva för starttid på morgonen på tävlingsdagen.

Efteranmälningar tas emot av tävlingsansvarig i mån av plats, tävlingsansvarig beslutar och ansvarar. Avanmälan görs på www.golf.se senast kl 22 måndag kväll. Senare avanmälan meddelas tävlingsansvarig per telefon. Ingen återbetalning av anmälningsavgiften sker då avanmälan görs efter att anmälningstiden har gått ut dvs efter kl 22 måndag kväll.

Varje spelare ansvarar själv för att scorekort fylls i med namn, datum och tävling, dvs inga scorekort kommer att skrivas ut av tävlingsansvarig eller kansli. Respektive spelare ansvarar själv för att ett signerat scorekort lämnas till tävlingsansvarig eller i tävlingskansliets brevlåda direkt efter avslutad tävling. Tävlingsansvarig för respektive deltävling ansvarar för att samtliga spelares scorer registreras och att hcp justeras i GIT tävling.

Medlem har möjlighet att bjuda in 2 gäster. Gäster anmäler sig själva via www.golf.se och betalar då anmälningsavgift. Gäst till medlem betalar greenfee som vid spel med medlem, dvs 450 kr. Greenfee betalas innan start i receptionen.

Vid varje tävling kommer Order-of-Merit poäng att delas ut till de 16 främsta. Poängen kommer att fördelas enligt: 1:a får 20 p, 2:a får 17 p, 3:a får 15 p, 4:e får 13 p, 5:e får 12 p osv. Order-of-Merit poäng fördelas efter varje deltävling och summeras sedan för samtliga 6 omgångar. Flest Order-of-Merit poäng efter 6:e omgången står som slutsegrare och erhåller en grön kavaj.

Följande personer kommer att ansvara för respektive herrdag:

18/5 Johan Gernandt Christian Wikander
1/6 Mats Johansson Pelle Vedin
15/6 Johan Envang Pelle Bergentz
17/8 Lasse Åhs Anders Green
31/8 Jonas Nestrell Jonas Hofmann, Robert Ekelund
21/9 Ulrik von Essen Magnus Källström

Övrigt:

• sista omgången kommer att lottas enligt ställningen i Order-of-Merit
  • kontaktuppgifter till tävlingsansvariga finns under tävlingsinformationen på www.golf.se
  • vi uppmanar alla att självklart ha trevligt och att hålla speltempot så att alla deltagare hinner in i god tid till middagen
  • för respektive deltävling gäller i övrigt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser
  • middag serveras i regel ca 19:30, kontrollera tiden med tävlingsansvarig
  • medlem som har bjudit in gäst bör få spela med denne och meddelar detta till tävlingsansvarig per e-post

Varmt välkomna till årets herrdagar som vi hoppas ska locka tidigare såväl som nya deltagare!