Tävlingsresultat

Vinnare Vårvalsen

Vinnare Vårvalsen

Vårvalsen – Franska Vinlistan den 8 maj

Onsdagen den 8 maj var det dags för damsektionens första tävling, Vårvalsen. Vi var 37 deltagare som spelade 3-mannalag poängbogey. Vi hade tur med vädret och regnet höll sig borta. Efter tävlingen var det gemensam middag med god mat och goda drycker samt trevlig samvaro.

Vi vill framföra ett extra stort tack till Vårvalsens sponsor Kajsa Netterberg från Franska Vinlistan.

Vinnarna var Eva Bard Nässén, Marianne Claesson och Margareta Norén.

 

Solheim Cup

Torsdagen den 20 september var det dags för damsektionens säsongsavslutning med tävlingen M3 Solheim Cup. 58 deltagare startade och spelade på banan som var i suveränt skick. Vinnare var André Edlund och Eva Solvang på 52 poäng. På hål 6 och hål 15 fanns vår sponsor på plats och där spelades närmast hål som vanns av Sylvia Herrlin på 4,02 meter och längsta drive som vanns av Agneta Lundgren på 207 meter. Dagen avslutades med en härlig middag och prisutdelning.

Vinnarna i Solheim Cup var Andrée och Eva. Stort grattis till er båda!

M3 bjöd på smothies

Singeltävling - slag

Septembers månads slagtävling för damer var fullsatt och scorerna var imponerande. 71 slag netto för vinnarna, 1a Andrée Edlund och 2a Birgitta Stavenow. 3a Lisa Fredricks (ej med på bilden). Solen sken och vi hann precis i mål innan mörkret sänkte sig. Roligt att även denna typ av tävling ser ut att vara populär. 

Ladies Invitation – Butik Grön den 30 augusti 

I torsdags genomförde damsektionen en av sina största tävlingar. Vi var 88 st deltagare vilket innebar att vi hade bjudit in 44 deltagare från andra klubbar. Vid samlingen hälsade klubbchef Anders Green alla välkomna till LGK och tillsammans med Karin Wesslén gick vi igenom förutsättningarna för tävlingen. Shotgunstart kl. 09.00 och på fyra hål hade vi dubbla starter. Trots dubbleringen så var speltempot snabbt. På hål nummer nio hade vi närmast hål och på hål nr 17 longest drive.  Vädret stod på vår sida, vi slapp regn och vi fick spela i ett idealiskt väder.

Kl.14.00 bänkade vi oss för att njuta av en härlig risotto med portabellosvamp. Vid lunchen höll Butiks Gröns ägare, Inger Kirstein i prisutdelningen.

Vinnare på 48 poäng var Annelie Geijer och Carina Hillerström. På andra plats på 44 poäng kom Helene Holmström med Louise Göransson. Med 43 poäng kom Anna-Karin Olofsson med Susanne Engström.

Närmast hål vann Lise-Lott Lundgren med 1,93 m från flagg. Längsta drive vann Agneta Lundgren med en suveränt slagen drive. Alla mottog fina priser från Butik Grön.

Som medlem på Lidingö är det kul att få arrangera en tävling med så många deltagare från andra klubbar då vi kan presentera en suverän bana och erbjuda fantastisk mat. Stort tack till alla som bidrog till en lyckad dag.

Genomgång innan kanonstarten kl.09:00 med Anders Green och Karin Wesslén 

Vinnarna med Butik Gröns ägare Inger Kirstein.

2a pristagarna. Helene Holmström och Louise Göransson

3e pristagarna Anna-Karin Olofsson med Susanne Engström.

Danica Gula Bollen

Danica Gula Bollen spelades den 11 augusti.

Med lagom ljumma vindar och mestadels sol gick Gula bollen, sponsrad av Danica Försäkringar av stapeln. Det gällde att behålla bollen i spel hela rundan för att få poäng som räckte till segerplacering. Bäst lyckades lag Kerstin Westling/May-Louise Sundman. Ses på bilden med prisutdelare Helen Holmström. På andra plats kom lag Gunilla Dahlberg Petri/Andrée Edlund. Tredje plats intogs av lag Karin Wiedesheim-Paul/Birgitta Stavenow. 

Tack till generös sponsor!

1a pris gick till lag Kerstin Westling/May-Louise Sundman. Grattis till er båda.

Här tar Gunilla Dahlberg Petri emot andra priset för lag Gunilla Dahhlberg Petri/André Eklund.

Här ses Karin Wiedesheim-Paul slå ut. Hon kom på 3e plats i laget Karin Wiedesheim-Paul/Birgitta Stavenow.

Lite trevligt mingel efter tävlingen.

 

Blåtiran 

I strålande sol och 30 graders värme gick årets upplaga av Blåtiran av stapeln den 28 juni. Tävlingsformen var poängbogey som spelades i två klasser. Spelare med handicap 0-21,4 (A-B klass) spelade från blå tee, och spelare med högre handicap (C-klass) spelade från röd tee. Årets utmaning var inte vinden, men dock värmen. Våra paraplyn fick ny användning, som parasoll.

Vinnare av A-B klassen var Zinita Rust på 38p. Tvåa kom Lisa Fredricks på 36p.
Vinnare av C-klassen var André Edlund på 39p. Tvåa kom Eva Solvang på 36p. 

Stort Grattis till er alla!

Vi tackar våra sponsorer, Annas Väskor samt Hårsalong Isolde.

Nu tar damsektionen ett tävlingsuppehåll, nästa tävling är Danica Gula Bollen den 11 Augusti.

Trevlig sommar önskar damsektionen!

Zinita Rust vann Blåtiran, klass A-B.

På andra plats i A-B klassen kom Lisa Fredricks.

Vinnare av C-klassen blev André Edlund.

På andra plats i C-klassen kom Eva Solvang

FLAGGSLAGET ICA KVANTUM

Så har den åter gått av stapeln, Flaggslaget, en av våra mest populära tävlingar. Torsdagen den 7e juni spelade vi tävlingen för 13e gången . Sponsor var som vanligt ICA Kvantum Larsberg som överröste oss med fina priser och roliga aktiviteter. Förutom den härliga goodiebagen som vi fick med på oss på rundan så ”matades” vi med allehanda godsaker under spelets gång. Bubbel, godis, smörgås, mozzarella, med tillbehör och som kronan på verket glass på 16e hålet, just när orken började sina. STORT TACK!

Vädret var stort sett på topp även om det kom ett par hotande regndroppar i starten, men det fick ge med sig. Det väl fyllda startfältet presterade fina resultat.  Vinnaren Marianne Claesson nådde ända fram till green på 19e hålet och slog med knapp marginal tvåan Ulla Thunberg. Trea blev Sylvia Herrlin. GRATTIS till er!

Deltävlingarna närmast pin på hål 11 vanns av Marita Ribohn Larsson och längsta drive på hål 15 gick till Helene Knudsen. GRATTIS även till er!

Kvällens middag var som sig brukar suveränt god. Tack Johan med personal för väl genomfört arrangemang!

Nedan presenteras resultatlistan från Flaggslaget ICA KVANTUM.

För mingelbilder se under "Damnyheter och speciella events"

M3 SOLHEIM CUP OCH SÄSONGSAVSLUTNING

Den 26:e september var det dags för damsektionen att avsluta sin säsong med tävlingen M3 Solheim Cup. Vädret var härligt med 17 + och drygt 50 damer kom till start.
Banan var denna dag svårspelad då många fairways var nydressade. Det kändes stundtals som att vi fick pröva på att spela ”ökengolf”! Trots rådande förutsättningar kunde Eva Bard Nässén och Helen Knudsen vinna  på suveräna 45 poäng. Tävlingens huvudsponsor var M3 som hade skänkt generösa priser. Vinnarna fick varsitt årskort på M3.

På andra plats kom Margareta Norén och Anita Nordvall på 44 poäng och tätt efter på tredje plats kom Lisa Fredricks och Katarina Sandegren på 42 poäng.

Hela resultatlistan finns på  Golf.se

Vid middagen delades även priser ut för säsongen matchspel, Erasmitavlan och Gunillas stege. Vinnaren av Erasmitavlan är Gunilla Dahlberg-Petri och vinnaren av Gunillas stege är Karin Widesheim-Paul. De bägge vinnarna uppmanade oss damer att delta i matchspelen under nästa säsong.

Johan och hans personal serverade oss en härlig middag som bestod av soppa på jordärtsskocka med knaperstekt bacon och varmrätten var en skaldjursrisotto. 

Mari Libeck och Kristina Lundblad lämnar damsektionen denna säsong.  Ett stort tack Kristina och Mari för allt suveränt arbete som ni har lagt ner för att utveckla LGKs damgolf. Vi söker nu två nya medlemmar som vill vara med och bidra. Välkomna att kontakta Karin Wesslén.

Det är med ett visst vemod vi kunde konstatera att damsektionens säsong är över för i år. Låt oss nu se fram emot våren 2018!

Tack för i år.
Damsektionen

Här räknas scoren ihop av Helen Knudsen,  Lisa Fredricks och Katarina Sandegren. 

Ladies Invitation med Butik Grön

Tävlingsformen var bästboll och 86 damer kom till start. Efter en natt med kraftigt regn så stämde prognosen att solen skulle började lysa kl.08.00. I strålande väder fick våra 43 inbjudna gäster njuta av spel på vår fina bana. Efter tävlingen var det dags att njuta av en god lunch.  Johan och Christoffer hade komponerat en härlig lunch med färsk pasta, färska tomater och sparris med chorizo. Dagens sponsor Inger Kirstein, ägare  till Butik Grön, delade ut priser till de tre främsta paren. På första plats på 42 poäng kom Eva Carlson och Eva Pijnenburg. På andra plats med  på 42 poäng kom André Edlund och Gehn Frössén. Tredje platsen vann Zinita Rust och Liselotte Lundgren med 39 poäng. 
Long driving competition vann Carina Hillerström och närmast hål på 11:an vann Eva Carlsson med 30 cm från hålkanten.
Den fullständiga resultatlistan finns publicerad på Golf.se
Stort tack till alla deltagare och till Butik grön som bidrog till en kul dag.

Vinnare i Ladies Invitation var Evorna Carlson och Pijnenburg. Stort grattis!

Eva Carlsson lyckades även komma närmast hål. Karin Wesslén, damkomitténs ordförande höll i prisutdelningen och Inger Kirstein från Butik Grön delar ut pris. 

Gunilla Nilars, Gunilla Hamel och Bibbi Högbom njuter av en fantastisk dag på banan.

IRLÄNDSK FYRBOLL

Den 9 september samlades 24 spelsugna damer för att tävla. Det var lagspel i fyrmannalag. Vädrets makter stod oss bi och fina resultat kunde presenteras.

Vinnare med totalt 87 poäng blev Margareta Elfström, Eva Lindberg, Annika Bergman och Andreé Edlund.

Stort grattis till er!

 

NATIONELL DAMDAG

Den 8 augusti var LGK värd för nationella damdagen. Vi hade lockat 34 spelare (varav 19 spelare var gäster från andra klubbar) att komma och spela vår bana, en bana som var i toppskick. Spelare med hcp 0-22,0 spelade singel slag från blå tee och spelare med hcp 22,1 –36,0 spelade poängbogey från röd tee. Vädrets makter var med oss så tävlingen spelades i strålande solsken och 23 graders värme. Efter avslutat spel åt vi en specialkomponerad lunch och hade prisutdelning. 
Vinnare av slagspelet var Tite Palm på suveräna 68 slag, på andra plats kom Lena Apelgren från Vidbynäs GK med 69 slag och på tredje plats kom Anna Lundén från Cloud Golf Club med 69 slag.
Vinnare av poängbogey tävlingen var Eva Solvang på 37 poäng,  på andra plats kom Christina Wickman på 35 poäng och på tredje plats kom Annelie Elnerud från Sundsta Golf med 34 poäng. 
Vi vill tacka dagens generösa sponsorer Daily Sports och Annas Väskor.
Låt oss hoppas att vi till nästa år kan locka ännu fler deltagare.

Vinnare av A och B klass Tite Palm tar emot pris av Karin Wesslén. 

Eva Solvang. Vinnare av C och D-klassen.

Lena Apelgren 2:a i A och B-klassen 

Christina Wickman 2:a C och D-klassen.

BLÅTIRAN

Den 20 juni var det premiär för vår nya tävling Blåtiran. Tävlingsformen var poängbogey som spelades i två klasser. Spelare med handicap 0-21,4 (A-B klass) spelade från blå tee och spelare med högre handicap (C-klass) spelade från röd tee. 24 spelare hade antagit dagens utmaning och tävlingen spelades i byig vind så stundtals var det inte lätt att göra rätt klubbval. Några som gjorde rätt klubbval var Lisa Fredricks som vann klassen från blå tee och Katarina Sandegren som vann klassen från röd tee med 37 poäng. Snyggt spelat Lisa och Katarina!

Dagens sponsor Blue Hotel gav vinnarna entré för två personer till sin fina spa-anläggning.Därutöver fick de två förstapristagarna varsitt presentkort till golfrestaurangen på 400 kronor. På andra plats kom Gunilla Sellberg i A-B klassen med 30 poäng och Gun Lundbrink på 32 poäng i C-klassen. Även Gunilla och Gun vann ett besök på Blue Hotels spa för två personer samt varsitt presentkort på 200 kr till golfrestaurangen.Vi hoppas att vi kan locka fler deltagare till nästa års Blåtiran då samtliga deltagare tyckte att tävlingen var kul.

Nu tar damsektionen ett tävlingsuppehåll till den 8 augusti då vi står värd för nationell damdag. Vi hoppas att vi får se många deltagare från LGK och från andra klubbar.

Till dess vill damsektionen önska er alla en trevlig sommar.

 

Grattis! Lisa Fredricks vinnare i A och B klassen

 

Gunilla Sellberg 2:a plats

 

Grattis! Katarina vinnare i C klassen

 

Gun Lundbrink 2 plats.

FLAGGSLAGET ICA KVANTUM

Den 13 juni genomfördes ICA Flaggslaget för 12e gången i ordningen. Det är en av våra mest populära tävlingar och även i år var strartfältet fullt. Vår sponsor Per-Erik Nilsson med kollegor från ICA Kvantum hade som vanligt gjort sitt yttersta för att skämma bort oss med fina goodiebags, blommor, presentkort och ett stort prisbord.

Tävlingen genomfördes i ett fint strilande regn och solen behagade titta fram först på seneftermiddagen. Det var ingenting som någon lät sig nedslås av utan humöret var på topp i bollarna. Mössan som fanns med i goodiebagen kom väl till pass hos några av deltagarna. Ute på banan fanns det dessutom ett antal roliga aktiviteter. Förutom de traditionella utmaningarna som närmast pinnen och längsta drive så fick deltagarna möjlighet att slå ett proffs, provsmaka italienska delikatesser och äta glass.  

Damkommittén vill rikta ett speciellt tack till Connie Johansson och ungdomarna i receptionen som var mycket hjälpsamma under hela dagen.

Slutligen ett STORT grattis till Karin Wiedesheim-Paul som blev årets vinnare av ICA Flaggslaget genom att nå fram till foregreen på 18:e hålet.

 

2a plats Gunilla Nilars.

3e plats Susanne Skeppstedt-Hedskog

Närmast hål var Ulla Key med 38 cm.

Den längsta driven slog Lisa Fredricks

DANICA GULA BOLLEN -SÄSONGENS FÖRSTA TÄVLING!

Tävlingen kunde inte ha fått en bättre inramning. Svag vind, lagom varmt och strålande sol! 
Ett tjugotal damer deltog denna söndag på vår vackra bana där:

Första pris gick till Karin Wesslén och Ingela Dunér. De vann 1.500 kr vardera att handla för i shopen.

Andra Pris och 1.000 kronor vardera att handla för i shopen gick till Marie Norell-Möller och Lisa Fredricks. 

Birgitta Stavenow och Marianne Claesson vann slutligen tredje pris och var sin låda golfbollar.

Grattis till er alla!

Damsektionen