Damnyheter och speciella events

FLAGGSLAGET ICA KVANTUM

Så har den åter gått av stapeln, Flaggslaget, en av våra mest populära tävlingar. Torsdagen den 7e juni spelade vi tävlingen för 13e gången . Sponsor var som vanligt ICA Kvantum Larsberg som överröste oss med fina priser och roliga aktiviteter. Förutom den härliga goodiebagen som vi fick med på oss på rundan så ”matades” vi med allehanda godsaker under spelets gång. Bubbel, godis, smörgås, mozzarella, med tillbehör och som kronan på verket glass på 16e hålet, just när orken började sina. STORT TACK!

Vädret var stort sett på topp även om det kom ett par hotande regndroppar i starten, men det fick ge med sig. Det väl fyllda startfältet presterade fina resultat.  Vinnaren Marianne Claesson nådde ända fram till green på 19e hålet och slog med knapp marginal tvåan Ulla Thunberg. Trea blev Sylvia Herrlin. GRATTIS till er!

Deltävlingarna närmast pin på hål 11 vanns av Marita Ribohn Larsson och längsta drive på hål 15 gick till Helene Knudsen. GRATTIS även till er!

Kvällens middag var som sig brukar suveränt god. Tack Johan med personal för väl genomfört arrangemang!

Grattis säger vi till vinnaren Marianne Claesson

Tvåa kom Ulla Thunberg.

Trea blev Sylvia Herrlin.

Lena Kockum knep en fjärdeplats.

Anita Nordvall kom på 5:e plats

På sjätteplats kom Boel Eklund

Helene Knudsen vann längsta drive på 15:e hålet.

Alla damer nedan hade greenträffar

Vår ordförande, Karin Wesslén, tackar våra generösa sponsorer

Mingelbilder från middagen

Vårvalsen Franska Vinlistan

Den 24 maj gick årets första damtävling av stapeln i tre fjärdedels takt. 41 damer njöt av ett
underbart sommarväder och en bana i toppskick. Spelformen var lagspel och poängbogey.

Vann gjorde lag Ulla Thunberg/Ann Lindroth/Marianne Claesson, 2:a kom lag Eva Bard
Nässén/Susan Carlson/Berit Otto och på 3:e plats kom lag Helen Knudsen/Marie Norell-
Möller/Maria Kallin. Närmast hål på 9an kom Eva Bard Nässén med 2,54 m.

Dagen avslutades med en superb middag, komponerad av Johan Gårdinger och hans suveräna
personal. Kvällen inleddes med att vår nya sponsor, Franska Vinlistan, bjöd på god
mousserande rosé. Till maten kunde vi sedan avnjuta goda viner ur deras sortiment.
Nu är vi igång, nästa tävling är ICA Flaggslaget den 7 juni. Hoppas att vi ses då.
Damsektionen

Vinnarlaget: Ulla Thunberg/Ann Lindroth/Marianne Claesson. Stort grattis!

På andra plats kom lag Eva Bard Nässén/Susan Carlson/Berit Otto

På tredje plats kom lag Helen Knudsen/Marie Norell-Möller/Maria Kallin

Nationella Damdagar

Information om dessa hittar ni här Nationella damdagar

Vårmingel

Det blev en rivstart för årets golfsäsong! Vi var 90 stycken damer som samlades på golfklubben för att inviga säsong 2018.

På agendan fanns mannekänguppvisning, med det nyaste från våra leverantörer, Callaway, Dailys, Polo samt Footjoy. 4 duktiga mannekänger från klubben, Boel Eklund, Susan Carlson, Maria Kallin och Anna Taube von Kock visade upp härliga kombinationer. Representanter från Callaway, Helena Åkesson samt Dailys, Jenny Ström var konferenciärer. Minglet och provandet i shopen var intensivt och vi fick hela 20 % rabatt på alla klädinköp dagen till ära. Tack klubben!
Klubbdirektör Anders Green hälsade välkomna och ordförande i damsektionen, KarinWesslen informerade om kommande säsongs tävlingar och nyheter. Våra två nya kvinnliga golfpron Ingela Tisén och Malin Thorberg var också där och presenterade sig. Vi önskar dem välkomna och ser fram emot att ta del av deras erfarenheter och kunskaper. Kvällen avslutades med en god kycklingpaj från vår krögare Johan Gårdinger och mera mingel och inköp i shopen.
En toppenkväll med många glada och golfsugna damer!

Boel visade upp en av kreationerna utanför shopen i det vackra vårvädret.

Maria startar mannekänguppvisningen.

Restaurangen var fylld och sorlet var högt under hela kvällen.

Johan serverade en god kycklingpaj.