Tränare

Eric Carlberg

Jag heter Eric Carlberg, är 37 år fyllda och har vuxit upp i två mellanstora svenska städer. Under mina första skolår var tiden i Östersund vigd åt alpin skidåkning, men det är i Gävle och Gävle Golfklubb jag blev fostrad till golfspelare.

Idag är jag golftränare på heltid, men har en bakgrund som spelare både i amatörlandslaget och som professionell.

Min tid i amatörlandslaget blev framgångsrik med medalj på både lag-VM, lag-EM och en fjärdeplats på individuella EM som höjdpunkter. Mellan åren 1994-2004 har jag kämpat och stångats med de allra bästa golfspelarna i världen på både Europatouren och Challengetouren. Den professionella karriären gav mig erfarenheter från ett 30-tal länder och ett möte med intressanta människor och platser. Resultatmässigt blev det många bra år med två vinster på Challengetouren och en fjärdeplats på Europatouren som bästa placeringar.

Tiden som spelare har varit en fantastisk resa, men nu har jag valt att satsa på tränaryrket!

Min filosofi är:
Alla kan förbättra sig med små och enkla förändringar. Det kan vara tekniska, taktiska, mentala eller fysiska förändringar.

Jag hoppas att jag, med mina gedigna erfarenheter från den professionella karriären och min golftränarutbildning i SGF:s och PGA:s regi, på ett lärorikt, intressant och underhållande sätt ska få bidra till roliga och trevliga stunder på golfbanan, med förbättrade golfkunskaper som en naturlig följd.

Arbetsuppgifterna som tränare och idrottsansvarig på Lidingö Golfklubb innebär att utveckla idrotten golf för alla kategorier spelare oavsett nivå i klubben. Min ambition är att alla som har en önskan att förbättra sig också ges den möjligheten.

Vid eventuella frågor eller önskemål, kontakta mig på telefon 08 - 731 77 39, mob nr 0734 - 43 49 00 eller skicka ett mail till eric@lidingogk.se

Eric Carlberg
Tränare och idrottsansvarig Lidingö Golfklubb

Magnus Ekman

Jag heter Magnus Ekman är 38 år och är uppvuxen i Skellefteå. Jag har genomgått grundtränarutbildningen 1999 och den högre tränarutbildningen som idag kallas TAU åren 2002-2004. Jag gör mitt andra år på Lidingö GK och har arbetat som instruktör i 11 år varav 8 av åren på Nacka golfklubb.

Jag kommer finnas i caddiemasteriet under förmiddagarna där jag kan svara på frågor om utrustning samt hjälpa till med tidsbokning, klubbreparationer mm.

Jag kommer också vara den som är ansvarig för den Knatteträningen vi erbjuder köande juniorer i åldern 7-10 år samt den träning vi erbjuder för Framtidsgruppen och som riktar sig till köande juniorer som är 11-14 år.

Utöver detta kommer jag att erbjuda lektioner till Lidingö golfklubbs medlemmar och gäster samt erbjuda nybörjarkurser.

Ring eller maila mig om du vill boka lektion eller har andra frågor.

Magnus Ekman

E-post: magnus.ekman@pgasweden.com