Spela Hickory, LIDINGÖ HICKORY SÄLLSKAP

Johan, Henry, Erik, Lars, Sten och Kjell

"Den 17:e maj bildades LIDINGÖ HICKORY SÄLLSKAP, med målsättningen att regelbundet spela Hickorygolf på onsdags eftermiddagar, till en början 9 håls matcher från främre tee. Vi sex som träffades första gången var Johan Envang, Henry Kings, Erik Westling, Lars Lundblad, Kjell Nilsson och Sten Forsberg. Ytterligare hickory intresserade medlemmar är varmt välkomna att deltaga nästa onsdag den 24:e maj och därpå följande onsdagar fram t o m veckan före midsommar. Vi bokar in oss själva i GIT c:a 17.30 och träffas en kvart innan för att stämma av hur många vi blir. Spelformen är interna matcher i trebollar som ingår i en inofficiell "stege".

Owe Werner deltog ej den 17:e maj men återkommer den 7:e juni , Owe kommer redan kl 15 till klubben och medför ett antal förbokade hickoryset till nytillkomna intresserade för uthyrning samt dessutom klubbor, bagar, övriga tillbehör (kepsar, strumpor etc) till försäljning.

Intresseanmälan angående att hyra eller köpa hickoryklubbor skickas via mail till Sten på e-mail: sten.forsberg@capio.se

Nationell Hickory tävling på Lidingö söndagen den 16:e juli.

Golflinks.se inbjuder till nationella hickorytävlingar, 18 hål slagspel, tillsammans Djursholms och Lidingö Golfklubbar, helgen den 15:e-16:e juli. Tävlingarna är öppna för alla med aktivt medlemskap i svensk golfklubb samt aktuell GIT.  Mer information angående denna tävlingshelg meddelas snarast.

Hickory golf med Owe Werner den 20 september

Hickorygolf på Lidingö

För 90 år sedan, dvs 1926, spelades det golf för första gången på Lidingö. Stockholms Golfklubb, lät bygga banan, som var Sveriges första 18 hålsbana och ritades av engelsk banarkitekt, HG McDonald. Banan var mycket kortare på den tiden, bl a pga den utrustning som då användes, hickoryklubbor. 1929 introducerades stålskaften, vilket innebar att  Sticklingebanan behövde byggas om för att anpassas till de längre slagen. Stockholms Golfklubb valde att bygga en ny bana, Kevingebanan, samt överlåta vår bana till den nybilda golfklubben på Lidingö. Lidingö Golfklubb bildades 1933, Rafael Sundblom ritade om banan och flera hål blev mycket längre.

Intresset för hickorygolf har vuxit under senare tid. På Stockholms Golfklubb finns sedan många år ett aktivt hickoryintresse. Varje fredagmorgon träffas hickoryentusiasterna och spelar 18 hål, både slagspel/eclectic samt individuella matcher. Även hickoryspelare från andra klubbar är välkomna att delta.

2016 hade vi en första introduktion i hickorygolf på Lidingö, flera av deltagarna har därefter skaffat sig hickoryklubbor och spelar mer eller mindre regelbundet. Vi arrangerar nu ytterligare en introduktion på klubben och kanske kan vi också få igång ett regelbundet hickoryspel, som på Stockholms Golfklubb.

Owe Werner, hickorygolf professional, återkommer till Lidingö onsdagen den 17:e Maj kl 17.00 för en ny introduktion i Hickorygolf. Owe tar med sig ett antal set Hickoryklubbor och börjar med en genomgång av hur man spelar med dessa c:a 100 år gamla klubbor. Owe visar de olika klubbornas egenskaper och hur man på det bästa och enklaste sättet kommer igång.

Kostnad: 250 kr. Då ingår för de som inte har, hickoryklubbor, ett set för spel 9 hål.

Vi spelar i trebollar och Owe kommer att spela ett antal hål med varje grupp. Efter spelet kommer någon eller några av deltagarna genom lottning inbjudas till den nationella hickoryhelgen i sommar på Djursholm/Lidingö för ytterligare introduktion och spel.

Anmälan till; sten.forsberg@capio.se, senast den 15/5 (meddela samtidigt om ni har/inte har hickoryklubbor).

Välkomna;

Sten Forsberg