Styrelsen informerar november 2018

Säsongen lider mot sitt slut och här kommer lite information om vad som hänt och kommer att hända det kommande året.

Vi kan se tillbaka på en golfsäsong som kanske varit den bästa i LGK:s långa historia. Vi har, trots brist på regn, kunnat njuta av en bana som bara blir bättre och bättre och i år kanske varit i den bästa konditionen någonsin. 

Bunkerrenovering på hål 7,8 och 11 har blivit bra och på det extra årsmötet i juni tog medlemmarna beslut om att till våren 2019 renovera återstående bunkrar. Det arbetet kommer att ske i april 2019. I oktober började vi även arbetet med att bygga en ny övningsgreen nedanför klubbhuset, även det enligt beslut av årsmötet i juni. Vi fortsätter alltså att utveckla och vårda vår bana enligt den banutvecklingsplan som är framtagen och presenterad vid ett flertal tillfällen. Vill du titta närmare på den så hittar du den på hemsidan under medlemssidor

För att behålla vår bana i fin kondition under säsongen så krävs att vi har tillgång till vatten. Idag köper vi vatten från Lidingö Stad vilket innebär en hög kostnad och vi kan inte vara säkra på att få obegränsad tillgång till vatten på sikt. Vi tittar därför på en utökning av dammen på hål 2/3 för att i större utsträckning kunna bli självförsörjande på vatten. Den nuvarande betongpalissaden mot green på hål 2 är även i behov av renovering. De massor vi kommer att få över, vid utökningen av dammen på hål 2/3, planerar vi att frakta till övningsområdet vid G17 (gamla 17:e green) för att kunna renovera och bygga ett nytt och mycket bättre övningsområde. Det är ju trångt på våra övningsområden och behovet är stort av ökad tillgänglighet. Vi återkommer med ett förslag kring detta på årsmötet i april. 

Det har även varit full aktivitet på klubben under säsongen med mycket spel på banan och fullbokade tävlingar. Vår Klubbsektion gör ett fint arbete med lagom många och varierande aktiviteter som är mycket uppskattade av våra medlemmar och är i linje med vår vision 2020 om att bli Sveriges trevligaste klubb.  

En del i att nå vår vision är att kunna erbjuda aktiviteter året runt och det är därför extra roligt att kunna erbjuda våra medlemmar året runt träning. Renovering och isolering av Östra ladan har pågått sedan i våras och den 1 december kommer vi att inviga Lidingö Indoor där du hittar 8 platser för vinterträning.  

Säsongen kommer att avslutas med traditionsenligt julmingel onsdagen den 12 december. Du kommer få möjlighet fynda i vår shop och klubben bjuder på lite enklare förtäring samt lite information. Vi ser gärna att du anmäler dig till julminglet på golf.se så att vi vet hur många som kommer. 

I enlighet med verksamhetsplan som årsmötet den 10 april 2018 beslutade så kommer klubben nu att påbörja arbetet med vision 50/50 som även ligger i linje med SGF:s vision 50/50 med syfte att uppnå fler kvinnor i styrelse, valberedning, bland personal samt som ideella ledare. Arbetet innebär förutom en mer jämnställd klubb även en mer inkluderande modern och öppen klubb vilket även följer den långsiktiga visionen 2020 om att bli Sveriges trevligaste klubb. För att genomföra projektet så söker vi nu en projektledare. Är du intresserad så kan du läsa mer på hemsidan eller kontakta på vår klubbchef - klick här.

Nästa säsong så kommer våra golfregler att revideras. Du hittar redan nu lite information och filmer om de större förändringarna på hemsidan. Den nya regelbokan hittar du på R&A:s hemsida.

Vi i styrelsen får väldigt lite synpunkter från medlemmar och tolkar det som att de flest är nöjda med verksamheten. Men vi är förstås intresserade av att få veta vad du som medlem tycker så hör gärna av dig till någon av oss i styrelsen per e-post eller telefon. Kontaktuppgifter hittar du på hemsidan. 

Tack för ett fint 2018 och vi ser fram emot en ny härlig säsong 2019! 

För styrelsen i LGK,

Lars Waerland

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Flaggslaget ICA Kvantum 2019-05-17
Styrelsen informerar 2019-05-12
Resultat Herrdag #1 2019-05-12
Vårvalsen 2019 2019-05-11
Grand Opening 2019-05-05