Sommarhälsning från styrelsen

Efter en kall inledning av säsongen som inte gynnade tillväxten på framför allt våra fairways så kan vi nu glädja oss åt en bana som är i fin kondition.

Borrhål vid gamla 4:e green

Det är även roligt att se att alla de aktiviteter som arrangeras av framför allt Klubbsektionen uppskattas av många medlemmar. Herrdagarna har fått en ”nystart” och har under våren haft ett stort intresse och vi verkar ha hittat en form som tilltalar fler herrar än tidigare. Tävlingsverksamheten lockar alltfler startande och både Dam- och Seniorsektionen har fullt med tävlingar och andra trevliga aktiviteter. Under framför allt vår och sommar är det full fart på juniorverksamheten. Vi i styrelsen får mycket positiv feedback kring alla aktiviteter vilket leder till att vi får ett levande klubbliv som är en av våra målsättningar för att nå vår vision Sveriges trevligaste klubb 2020. Vill du läsa mer om Vision 2020 – klicka här!

Vår strävan är att fortsätta utveckla såväl klubbliv som bana och vilket vi berättat tidigare så kommer vi att fortsätta förbättra banan under hösten och vintern. Men redan under sommaren så kommer vi behöva byta ut och renovera våra springklers runt greenerna. Därför vill jag uppmana alla att visa fortsatt hänsyn då ni ser att det finns banarbetare inom räckhåll och säkerställa att det är ok att slå. Det är våra banarbetare som jobbar varje dag för att du ska få så fina förutsättningar för din golf som möjligt – stort tack till Magnus Adén med personal!

Till hösten så kommer vi att lägga igen några diken och bunkrar och vi kommer även att plantera lite träd i ruffen bakom dammen mellan 7:e hålets fairway och röd tee på hål 6. Avsikten är att styra spelen mer till vänster för att öka säkerheten för spelare på hål 6 samt öka spelstrategin på hål 7.

Vi hade planer på att under hösten påbörja arbetet med bunkerrenoveringen men tyvärr fanns ingen ”grävare” tillgänglig under hösten och därför kommer renoveringsarbetet påbörjas under våren och vara klart till säsongsöppning 2018. Vi återkommer längre fraram med när arbetet startar och vilka bunkrar vi kommer att prioritera först.

Undertecknad och andra i styrelsen får ofta synpunkter på utvecklingen av vår bana och jag inser då att alla inte verkar ha tagit del av den banutvecklingsplan som vi presenterade på årsmötet i april. Har du inte tagit del av Banutvecklingsplanen så tycker jag verkligen att du ska göra det och gärna återkomma med dina tankar. Banutvecklingsplanen samt information hittar du på hemsidan under Klubben och Medlemssidor där du loggar in med samma inloggningsuppgifter som på golf.se dvs ditt golfid och lösen. Klicka är för att komma till Medlemsidorna.

Den som varit uppmärksam under den senaste veckan har sett att vi har betydligt mer vatten i dammarna vid hål 2 och hål 3. Anledningen är att vi borrat efter eget vatten under våren och nu finns ett borrhål med pump till höger om gamla 4:e green ca 20 m bakom röd tee på hål 17 (se bild). Vi räknar med att detta borrhål kommer ge oss mellan 100 till 200 kubik vatten/dygn vilket täcker en hel del av det vattenbehov vi har varje dygn och därigenom minska kostnaderna för kommunens vatten.

I styrelsen tycker vi att det är viktigt med en dialog med alla medlemmar och sedan en tid tillbaka så har det gått ut en medlemsundersökning. Undersökningen är ett samarbete med SGF och är kostnadsfri för klubben. Den skickas ut till alla medlemmar men fördelas vid 3 olika tillfällen under året. Vi hoppas förstås att du tar dig tid att svara på frågorna vilket ger oss värdefull input kring vad medlemmarna anser om klubben och hur vi ska fortsätta att utveckla den tillsammans.

Vi i styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt skön golfsommar! Har du tankar och idéer som du vill framföra till oss i styrelsen så hittar du våra kontaktuppgifter på hemsidan – klicka här!

För styrelsen,

Lars Waerland, Ordförande

PS. Du glömmer väl inte att lämna banan i det skick du själv vill finna den i genom att laga nedslagsmärken, lägga tillbaka torv, kratta bunkrar och undvika onödigt slitage genom att dra din vagn mellan green och bunker samt på tee.