Slagserien Finalen 2017

Sammanställning av Slagserien 2017
Slagserien är en slagtävling över fem omgångar mellan maj och september. Det finns två klasser Klass 1 upp till hcp 9.9 som spelar från vit tee, Klass 2 hcp 10 och uppåt, spelar från gul respektive Röd tee. Det här är tredje säsongen som tävlingen spelas och iår har det glädjande nog varit fler startande än tidigare år. Flest deltagare hade vi i omgång 2 då det var 33st som kom till start. Men jag vill gärna se fler deltagare och gärna fler damer!

Vinnare i resp klass är den som har de tre bästa nettoresultaten av fem omgångar. I år gjorde Joakim Eriksson i klass 1 och Thomas Carter i klass 2 ett ryck i de två första omgångarna och ledde med god marginal. Även efter tre omgångar ledde Joakim med 6 slag för närmsta spelare. I klass två så närmade sig Lennart Norblad och han var inför sista omgången bara tre slag efter Thomas Carter. I går avgjordes det hela med finalspel och därefter prisutdelning. Joakim Eriksson höll undan i klass 1 och vann med fyra slag tillgodo till en starkt spurtande Jonas Petré. I klass 2 blev det spännande, Bengt Vannergård spelade bra men räckte inte hela vägen fram och Thomas Carter segrade med ett slag tillgodo!
Stort Grattis till vinnarna!

En stor eloge till våra banarbetare som har presenterat en bana i utmärkt skick under hela säsongen! Tack även till sponsorerna Nick´s med chokladbars, och Järnia Skärsätra.

Resultat Klass 1
1. Joakim Eriksson 206 slag
2. Jonas Petré. 210 slag
3. Fredrik Lindgren 213 slag
4. Erik Helge. 214 slag
5. Anders Ahlberg. 214 slag
6. Ture Petré. 216 slag
7. Niclas Luthman. 217 slag

Klass 2
1. Thomas Carter 208 slag
2. Bengt Vannergård 209 slag
3. Lennart Norblad. 211 slag
4. Håkan Lagergren 218 slag
5. Åke Norin. 221 slag

Björn Nyberg Tävlingsledare

Kommentarer

Fler artiklar