Framgångar för LGK i Skandia Tour omgång 2!

I helgen spelades omgång 2 av Skandia Tour och vi hade som vanligt ett stort gäng ute på banor runt om i Sverige. Lidingö GK’ s tjejer spelade sig till 2 segrar och en 5:e plats, och killarna spelade sig till en 4:e och en 10:e plats! Lidingö GK hade totalt 21 startande i helgens omgång!

Vi uppmärksammar speciellt topp fem placeringar för tjejerna och topp tio placeringar för killarna. Det är återigen väldigt roligt att se att vi har så många deltagare på de olika nivåerna. Riktigt bra kämpat av er allihop!

Distrikt

Skandia tour distrikt spelas normalt över 18 hål från gull tee för pojkar och från röd tee för tjejer. Placerar man sig högt upp på resultatlistan, garanteras man en plats på nästa omgångs Regionaltävling.

I Stockholm var vädret skiftande. Skandia Tour Distrikt för killar spelades på Huvudstadens golfklubb, och där var Tävlingsgruppen representerad av Fredrik Omstedt och Alexander Neuberg. Utöver dessa spelade även Arvid Nordborg.

Tjejernas distriktstävling gick denna gång på hemmaplan på Lidingö, men vi hade tyvärr ingen som spelade just denna gång.

Regional

Sittande fr v: Erik Harrysson, Alexander Dawidson Stående: Axel Nordborg, Simon Dawidson

Sittande fr v: Erik Harrysson, Alexander Dawidson Stående: Axel Nordborg, Simon Dawidson

Majoriteten av våra spelare i Tävlingsgruppen och Juniorelit spelar för närvarande på Regional nivå. På Regional spelar killarna 36 hål från gul tee och tjejerna 27 hål från röd tee. Regionaltävlingar är rankinggrundande tävlingar och spelarna erhåller rankingpoäng beroende av dels spelarnas placering, dels hur starkt startfältet är. Placerar man sig högt upp på resultatlistan, får man en garanterad plats på nästa omgångs Skandia Tour Riks.

Vi hade totalt 13 startande på olika banor. Regionaltävlingen, liksom för distrikt, gick på hemmaplan på Lidingö GK. Från Tävlingsgruppen deltog Linn Wiberg, Sara Ericsson, Ebba Centerlind och Ellen Wettebrandt. Linnea Falkenström var anmäld, men var tvungen att lämna återbud på grund av en stukad fot. Vi gästas för tillfället även av en av våra collegespelare, Hanna Grevelius, som också spelade tävlingen. Linn säkrade en fin 5:e plats.

Vinnare av tävlingen blev Sara Ericsson som spelade fantastisk golf och vann med tre slags marginal. Detta ger henne en garanterad plats i nästa omgångs Rikstävling!

Ett jättestort grattis till Sara för den fina vinsten!

I Sala- Heby spelade Simon Dawidson, Alexander Dawidson, Erik Harrysson och Axel Nordborg. Vädret var riktigt svårt, med normalt regn första rundan och ösregn sista varvet. Det blåste i tillägg ganska mycket, så det var kallt och blött. En stor utmaning för alla! Greenerna hade trimmats bra sista veckan, så stimpen låg på 11 första varvet. Andra varvet något långsammare på grund av allt vatten.

Axel spelade sig till en jättefin 4:e plats och därmed en garanterad start i nästa omgångs Skandia Tour Riks! Stort grattis till Axel, jättebra spelat!

På Haninge Strands GK deltog Marcus Rajkowski, Victor Sydorf och Simon Jaukkuri från Lidingö.

Sammanfattning av Regional:

Lidingö hade 13 startande som gav en seger, en fjärdplats och en sjätteplats plats.

Bra jobbat!!

Riks

Skandia Tour Riks är den näst högsta nivån på Skandia Tour. Här spelar tjejerna 27 hål från blå tee, och killarna 54 hål från vit tee. Det finns ingen cut. Resultaten är rankinggrundande. Hög placering på resultatlistan ger en garanterad plats på nästa omgångs Skandia Tour Elit.

På tjejsidan representerades Lidingö GK av Josefin Chenon som spelade Rikstävlingen i Strängnäs. Hon spelade riktigt bra och vann tävlingen, en fantastiskt fin insats!!

Stort grattis till Josefin för den jättefina vinsten!

På killsidan i Strängnäs startade Anton Annell och Fredrik Ericsson. Gustav Karlsen var anmäld, men han blev magsjuk på väg till tävlingen och kunde därför inte spela.

På Rikstävlingen i Bohuslän, på Dynekilens GK, startade Fredrik Eriksson Olebratt som spelade sig till en fin 10:e plats!

Sammanfattning av denna omgångs Rikstävlingar:

Vi hade fyra startande. Om vi hade haft full uppslutning från Tävlingsgruppen och Juniorelit, hade även Jesper Littorin och Philip Wollter spelat. Jesper är tyvärr fortfarande skadad, och Philip hade inte tillfälle att tävla just i helgen. Annars hade vi haft 7 spelare på Riks.

Resultatmässigt blev det en seger för Josefin och en tiondeplats för Fredrik Eriksson Olebratt.

Elit

På Elit i Borås hade vi denna gång inga deltagare.

Sammanfattning av Omgång 2 i Skandia Tour - Lidingö GK hade totalt 21 startande på olika nivåer – superkul!

 

Hälsningar,

Eric Carlberg.

Kommentarer