Sara Ericsson spelade Lag EM

Hej alla Lidingö supportrar! Jag har precis varit med om mitt första Lag EM på El Saler Golf Club i Spanien. En riktigt cool upplevelse och mycket kul att spela slag och matchspel för Sverige! Jag fick verkligen känna på nervositet, glädje svett, tårar och press.

I slagspelet kom vi på en 7 plats och därmed hamnade vi i grupp A som slogs om guldet. Därefter började match spelet och då var första matchen mot Tyskland i en kvartsfinal. I första matchen förlorade vi 2 av 2 foursomes på morgonen med väldigt liten marginal (hål 17 och 18)och visste då att för att vinna krävs det att vinna 4 av 5 singlar! Jag gick ut i sista singeln och hela vägen till hål 15 trodde jag det hängde på min match, otur nog förlorade vi två singlar lite längre fram och Tyskland gick vidare. Dagen efter var det Tjecken på schemat där förlorade vi också vår första foursome(den här dagen bara en foursome som spelades) och jag gick även här ut i sista singeln vilket jag visste kunde bli avgörande! Jag låg 3 ner efter 10 hål och hade fullt fokus med att vända min match eftersom jag visste den var viktig. Jag vann sedan hål 11,12,13,14,15, och 16 för att vinna med 3/2. Mina coacher hade kommit till mig på hål 12 och sagt att min match var avgörande. Jag som gillar spänning och verkligen njuter i sånna lägen tyckte det bara gav mig mer fokus och jag fick fram ännu bättre slag. När jag sedan kom in så hade vi den här gången också förlorat och resultatet blev 3/5. Sista dagen gick vi ut i den sista matchen mot England och vi fick äntligen det avslutet vi ville med en vinst!! Jag vann även här min match på 16 och gick sedan ut och cadda mina lagkamrater! 

Den här veckan har varit otroligt kul och det har varit en riktigt rolig och svår bana. Utanför fairway finns bara buskar, sand och träd ingen ruff så det gäller att vara säker från tee samtidigt som greenerna är stora och har många taktiskt utplacerade avrinningsytor. Jag är så tacksam att jag fått uppleva det här!!

På senaste tiden har jag tävlat mycket vilket har gjort att jag har haft väldigt lite tid att vara hemma på klubben och det är något jag tycker är mycket tråkigt! Jag måste säga att det är verkligen superskönt att komma hem och prata med alla er om olika saker och vi har en superklubb där vi hjälper varandra till framgång! Ni ger mig en sån support, och det är jag jätteglad för!

Innan jag kommer hem kommer jag såklart att spela Lag SM på Barsebäck med mina underbara lagkamrater från Lidingö. Vi är supertaggade och ska verkligen gå ut och göra vårt allra bästa, 110 från start såklart!! Det kommer att bli en vecka att minnas och efter det kommer jag hem och får ta in allt som hänt under alla dessa veckor. 

Jag vill bara tacka alla er där hemma för allt ni hjälpt mig med under åren allt från, nått tips, någon erfarenhet eller lite goda skratt! Jag saknar verkligen Lidingö GK och det säger mycket om hur bra vår klubb är! 

NU KÖR VI LAG SM 2019

Kommentarer

Fler artiklar