Rapport från KM 2019

Leif, Ebba, Sara, Alexandra och Olle

KM 2019 på Lidingö Golfklubb den 24 och 25 augusti.

Årets klubbmästerskap avgjordes den gångna helgen i ett strålande väder, lite mulet och svalt tidigt på morgonen men soligt och varmt fram emot förmiddagen och resten av dagarna. I år hade vi brutit ut kategori KM som spelade en lördag och söndag alldeles efter midsommar. Handicapgränsen var satt till - 10,0 för herrar och trots detta kom 51 herrar till start tidigt på lördagsmorgonen, beredda att ta sig an 2 x 18 hål.

På damsidan, där handicapgränsen var satt till - 24,0, var intresset betydligt svalare. Bara 9 anmälda. Det positiva var att flera av våra duktiga juniorer, anförda av Sara Eriksson (+3,2) hade möjlighet att delta i år också.

Våra banarbetare bjöd oss, som alltid, på en bana som fick idel lovord av spelarna. Vår duktige bitr. greenkeeper Adam hade satt upp en intressant och i många stycken utmanande bana för de båda dagarna. Den allmänna uppfattningen var att banans kondition i även i år var ”bättre än någonsin”. Tack Bengt, Oliver, Erik, Victor och Adam, som steg upp 04.30 båda dagarna och ställde i ordning allt.

Efter två dagars spel avslutades KM med en prisceremoni där Anders Green tillsammans med tävlingsledaren Olle Friman överlämnade priser och pokaler till de duktiga spelarna. De små minnespokalerna, som var och en får behålla, kommer att överlämnas till klubbmästarna i samband med årets julmingel i december.

I damklassen segrade Sara Ericsson med 138 (70 + 68) slag. Tåa blev Alexandra Jaukkuri med 145 slag tätt följd av Ebba Centerlind med 147 slag. I år hade även klubbens duktige spelare Felix Pålsson möjlighet att ställa upp. Han vann herrklassen på 210 (70+70+70) slag vilket är lika med banans par. Tala om jämnhet. Tvåa blev Viktor Magnusson med 213 (70+73+70) slag och trea Philip Hansson med 217 slag.

Imponerade gjorde också Calle Bäcklund som visserligen bara blev 7:a men som för andra året i rad svarade för tävlingens bästa runda. Han gjorde en 68-runda på lördags­eftermiddagen. Bra jobbat!

Inom ramen för KM-tävlingen korades även klubbmästare för flickor och pojkar. Juniormästare blev Sara Eriksson och Philip Hansson.

Stort grattis till alla pristagarna och tack till alla spelarna som underhöll oss med fint spel i 2 dagar.

Fullständiga resultatlistor KM herrar klicka här och KM damer klicka här

Leif, Fredrik, Olle, Emil, Felix, Victor, Philip och Olle

Ett arrangemang av den här kalibern är ett teamwork och därför vill jag passa att även tacka Anders Green, tävlingsledaren Olle Friman, tävlingens domare Lars Waerland samt våra duktiga medarbetare i receptionen David, Helen och William, samt sist men inte minst Conny.

Jag vill även tacka publiken, ert stöd betyder väldigt mycket för vår klubbs duktiga spelare. Även om det fina spelet, enligt min mening, var värt en avsevärt större ”crowd” av golfintresserade klubbmedlemmar än vi var. Vi ses kanske nästa år, i augusti? Välkomna!

För Tävlingssektionen

Leif Åberg, ordförande