Nu stänger vi banan !

Frost den 20 oktober

Frost den 20 oktober

Onsdag den 21 oktober är sista dagen för spel på banan. Vi stänger hela banan för säsongen. Det har varit en lång och bra säsong med rekord mycket spel. Vi öppnade den 16 april. Men nu behöver banan vila och få omsorg.  
Vi har startat invintringsarbetena. Vi har släppt upp klipphöjden på alla finklippa ytor eftersom gräset växer betydligt mycket mindre nu när temperaturen har gått ner och soltimmarna minskat. Vi har under vecka 42 påbörjat jobbet med hålpipa och dressa våra problemområden på fairways. Under veckan efter kommer vi att lägga ner ny dränering på utvalda områden samt att vi kommer att tömma bevattningen. Under vecka 44 kommer vi också att plantera nya träd mellan hål 5 och 8. När banan har stängt kommer vi att djuplufta greenerna med pinnar som går ner drygt 20 cm ner i profilen för att syresätta greenerna samt bryta upp kompaktering som har dykt upp efter allt spel under säsongen.

Vi kommer inte att ha någon vinterbana under hösten. Slitaget och det stora trycket som varit har gjort att nu behöver den vila och få omsorg. För er som ändå vill spela så har vi gjort en uppgörelse med Ekholmsnäs Golfklubb där man kan spela för en heldagsgreenfee om 50 kronor. Ni som vill hålla i gång svingen kan alltid besöka Lidingö Indoor där ni även kan spela vår egen 18-hålsbanaSpela Lidingö Indoor klicka här

Kommentarer

Fler artiklar