Lidingö GK hade totalt tre stycken startande i Riksfinalen av Skandia Cup!

Det blev tyvärr inte någon rapport från Skandia Tour omgång 4, men här följer en kort rapport från Riksfinalen av Skandia Cup som gick helgen 29-30 augusti. Stora framgångar för Lidingö GK!

Skandia Cup firar i år 40 år som tävling och finalen spelades på Landskrona Golfklubb den 29/8 och 30/8. Spelformen var 36 håls slagtävling scratch med 18 hål respektive dagar utan cut. Det var väldigt fina förutsättningar med 20-22 graders värme och mestadels sol. En relativt kort bana som vid en första inspektion framstod som relativt lättspelad. Svårigheten var väldigt ondulerade greener och knepiga greenområden, där bra inspel mot flaggan var avgörande.

För att kunna ta sig till själva riksfinalen måste spelarna passera ett antal nålsögon som blir ständig mindre och mindre. Till slut återstår en exklusiv skara spelare som nått hela vägen till Riksfinalen. Lidingö GK var i år representerade med hela tre spelare till finalen som spelades under perfekta förhållanden på Landskrona Golfklubb. Banan i toppskick och en i övrigt väl arrangerad tävling.

Sara Ericsson

Spelade i F14. Hon gick sin första runda på åtta över par och låg efter dag ett på 6:e plats. Andra dagen gick det fantastiskt bra där hon noterade en score på -1. Totalt slutade hon då på +7 vilket gav henne en väldigt fin 2:a plats av totalt 18 startande. Saras andra runda bestod av fem birdies, fyra bogeys och resten par. En jättefin prestation! Andra placeringen medför även att Sara kommer att få spela landskamp med flicklandslaget i oktober.
Ett stort Grattis till Sara!

Fredrik Ericsson

Saras äldre bror Fredrik hade också klarat av kvalificeringsomgångarna till Riksfinalen, inte minst tack vare sin jättefina avslutningsrunda i det sista regionalkvalet där han noterade en slutscore för rundan på två under par. Fredrik spelade i P16, den äldsta ålderskategorin för Skandia Cup. Han score för första rundan var +3, trots två bollar out, men även han noterade en förbättring under andra dagen. Med tre birdies, tre bogeys och resten par, slutade han med en totalscore för helgen på tre över par. Detta gav honom en tiondeplats av totalt arton startande. Också detta en mycket berömvärd prestation!
Ett stort Grattis även till Fredrik!

Axel Nordborg

Den tredje Lidingöspelaren som kvalificerat sig till Riksfinalen var Axel Nordborg. Han spelar i P15, det vill säga killar födda -00. Axel noterade score på +6 och +8 vilket gav honom en slutplacering på plats 12 av totalt 18 startande. Det var ett par dubbelbogeys som kanske ställde till det lite grann, men Axel gjorde samtidigt fem birdies på de två rundorna vilket visar att det finns potential för att scora lågt! Ett stort Grattis till dig Axel!

Sammanfattningsvis vill jag återigen för gratulera Sara, Fredrik och Axel till den fina prestationen att ha lyckats ta sig till Riksfinalen, mycket starkt gjort!!

Hälsningar,
Eric Carlberg