KM Puttning

Jocke med jobbig retur på förhatliga 5:e hålet "stora skräcken" tror den satt

Årets upplaga av KM i Puttning avgjordes under söndagen den 16:e september i ett strålande väder och på en green som var i absoluta toppskick. Arrangören Johan Envang hade stakat ut en bana som i stort påminde om tidigare år. Den innehöll bl.a hål som "Stora skräcken" vilket som vanligt fick årets deltagare att sätta i halsen då de skulle skicka iväg bollen snett nedför på skrå. Märk väl att hålen som vanligt har sina tydliga out-gränser i form av snören. Vem vill korsa och få plikta och dessutom slå om?

Tyvärr hade inte fler än 5 personer anmält sig sedan tidigare, men vi fyllde på med några som på plats spontant sa sig vilja utmana banan. Med tanke på det lilla startfältet bestämde sig arrangören för att även välkomna icke medlemmen Kalle Tesdorpf som sedermera gick och vann hela tävlingen på finfina 37 slag, dvs 3 under banans par. Tvåa blev Jocke Eriksson 41 slag som egentligen inte heller hade tänkt vara med. Han blev två genom att på första särspelshålet göra en HIO eller "spik" som man brukar säga på minigolf-språk. Trea kom Anders Friman på 41 slag. Denna typ av bana är ju lite mer att likna vid en minigolfbana.

Anders Friman putsar på utrustningen medan Jocke puttar

Även om deltagarantalet var för litet så kan vi summera en rolig stund med många skratt och "ohhh, fyyy, faan" längs banan.

Nästa år vill vi bli betydligt fler. Kom gärna med idéer på hur vi ska kunna bli det.

Många som passerar säger spontant, "oj va kul det ser ut, jag hade gärna varit med om...."

Vinnaren Kalle Tesdorpf på"3:e hålet "Davids bend" där det i år gick att gå innanför vattnet

Slutligen kan jag bara referera till en rolig sak. Banan spelades som ni förstår två varv för att bli 18-hål och under den tidiga delen av andra varvet berättar Kalle för Anders Carlsson, som han spelade med, att "jag var med på KM i Puttning på Falsterbo tidigare i somras, Då vann jag!" Snacka om psykning, där sänkte han  inte bara putten utan även bl.a Anders....

Kalle kanske har hittat sin nisch. Åka runt i Sverige och vinna Puttningstävlingar.

Kalle har barn som är med i klubben och en av dem var en alldeles utmärkt protokollförare åt honom och den andra spelade Höstpokalen som han vann. En bra dag för familjen Tesdorpf.

Vi ses 2019!

//Johan