Kategori KM 2019

Lars gratulerar Ronnie, Fredrik och Stig

Kategori KM 2019 på Lidingö Golfklubb den 29 och 30 juni.

Årets klubbmästerskap för olika ålderskategorier avgjordes den gångna helgen i ett vackert och i vissas tycke kanske lite för varmt väder. I år har vi separerat kategori KM från ”stora” KM som kommer att spelas lördag-söndag den 24 och 25 augusti.

Spelarna bjöds, som vanligt, på en bana i toppskick. Adam hade satt två banor där han verkligen satte spelarna och deras taktik på prov. De som försökte gå rätt på ”pinnen” drog ofta på sig någon extra putt. Kanske överraskade också de snabba, nyklippta och hårt vältade greenerna spelarna, vilket avspeglar sig i resultaten. Den allmänna uppfattningen var att banans kondition även i år var bättre än någonsin. Tack alla ni på banan som bidragit till detta.

Efter två dagars spel avslutades kategori KM med en prisceremoni och klubbens ordförande Lars Waerland överlämnade, tillsammans med tävlingsledaren, priser till de duktigaste spelarna i varje kategori. KM-pokalerna kommer att överlämnas till klubbmästarna i samband med årets julmingel i december.

I damklassen (D60) segrade Tite Palm med 164 slag (röd tee). Segrare i de olika herrklasserna blev:

H30, Fredrik Lindgren med 156 slag (vit tee)

H40, Mattis Kempe Bergman med 154 slag (vit tee)

H50, Erik Helge med 155 slag (gul tee)

H60, Anders Ahlberg med 150 slag (gul tee)

H70, Lars Åhs med 163 slag (gul tee)

H80, Fredrik Engström med 170 slag (röd tee)

Fullständiga resultatlistor finns att se på Hemsidan och på klubben.

Stort grattis till alla pristagarna!

Slutligen vill jag tacka alla medverkande i årets kategori KM. Ni lämnade in tydliga och rätt nedsummerade scorekort något som underlättade mitt arbete. Ett speciellt tack för ert disciplinerade spel där samtliga bollar trots den tryckande värmen (nästan) lyckades hålla det uppsatta rondschemat på 4 timmar och 10 minuter. Något för alla medlemmar i klubben att försöka leva upp till.

En reflexion utifrån banan är att den nya regeln ”leta boll i max 3 minuter” verkade vara svårt att anpassa sig till. Det krävs nog lite tillvänjning.

För Tävlingssektionen

Leif Åberg, ordförande