Succé för Familjedagen

Det blev en fantastisk eftermiddag/kväll när ett hundratal Knattar, Framtidsgruppare, Medlemsjuniorer och föräldrar hade samlats lördagen den 13 september. Vädret visade sig från sin allra bästa sida och visst är det härligt i september när shorts och kortärmad tröja känns skönt även framåt sjutiden på kvällen? Juniorsektionens engagerade lagledare hade förberett plojgolf för knattarna på Gamla 17e, en puttningsbana på övningsgreenen och prickskytte/närspelstävling på driving-range. Små och stora golfhjältar fick magiska svingtips av våra fenomenala tränare Malin och Magnus! Johan Gårdinger med personal hade dukat upp en grillbuffé som mättade hungriga magar och inbjöd till mingel under prisutdelningen.

Puttningstävling á lá Envang

På övningsgreen hade lagledarna, med Johan Envang i spetsen, satt upp en finurlig niohålsbana med hål som "Luringen", "The Twist", "Sista chansen" mm. Och som det puttades.....Det var en härlig syn med alla som kämpade sig igenom banan. Bästa resultat presterade William Sogell, 13 år, med 21 slag, helt utan boggeys. På andra och tredje plats kom Ulf och Patrik ur den äldre generationen. Puttinggreenen var fullsatt hela dagen, som mest syntes samtidigt ett femtiotal unga golfstjärnor tillsammans med föräldrar och syskon.

Final i medlemsligan

Under våren och hösten har det gått matchspel mellan de olika grupperna av medlemsjuniorer. Matcherna har spelats över nio hål i fyramannalag som en foursome och två singlar vid varje tillfälle. Under familjedagen gick finalen av stapeln för de fyra lag som hade kvalificerat sig hela vägen fram; nämligen juniorgrupp1, juniorgrupp2 samt Tjejteam 2021 och Tjejteam 2018. Under kvällen gick först en kvalomgång där Juniorgrupp2 vann över Juniorgrupp1 och Tjejteam 2018 vann över Tjejteam 2021.

Finalen avgjordes slutligen genom puttning, sex hål, som delades lika, och därefter ett särspel där Klara satte en långputt för slutlig vinst på det tredje särspelshålet.

Stort grattis till Tjejteam 2018 med Nelly, Louise, Julia och Klara som tog hem guldmedaljerna, men även stort grattis till Felix, Erik och Filip i Juniorgrupp2 som tog silverplatsen efter en god kamp i särspelet.

Knattarnas kalas på Gamla 17

Under ledning av Fredrik Malmfors var det febril aktivitet på gamla 17e, där det svingades, chippades, puttades och skrattades för fullt.
Eftersom det var lördag fanns det frikostigt med godispriser som knattarna gladeligen satte i sig :-)

Stort tack till alla medverkande föräldrar som höll ordning och säkrade upp vinklar, vrår och luriga ställen så att ingen fick boll eller klubba i huvudet.

Prickskytte på driving-range

På driving-range hade Erik Asker ordnat prickskytte/närspelstävling där alla glada juniorer och föräldrar fick tävla om att sätta så många bollar som möjligt (av tio) i korga som gav poäng beroende på avstånd. Detta blev så populärt att vissa ställde sig i kön och körde om-igen så där en fem-sex gånger. Och det var naturligtvis helt tillåtet. Det korades pallplaceringar till nöjda deltagare som fick med sig pokaler hem till bokhyllan.

Alldeles i närheten stod Malin och Magnus och lämnade ut svingtips på löpande band. Dom tyckte att det var jättekul att träffa familjerna så här under avslappnade former - golf är ju kul i första hand, väldigt få av oss tänker försörja oss på idrotten (som tur är).

Stort tack till alla glada deltagare och lagledare,

Hälsar Junor-och Elitsektionen, genom
Henric From