Baninformation vecka 18

Hej alla medlemmar!
Trots snålt med värme och lite nederbörd grönskar banan mer och mer för varje dag. Spelsuget hos er medlemmar går inte att misstolka och vi gillar att ha er tillbaka på banan igen.

Banskötseln just nu går mer ut på att så ut nya frön , dressa , städa och fixa alla saker runt banan än att klippa gräs. Tillväxten är fortfarande väldigt låg och inte undra på det när vi fortfarande har frost på nätterna. Man kommer på sig själv hela tiden med att vi faktiskt fortfarande är i april och vi faktiskt inte är inne i vårens kraftiga tillväxt period ännu, då krävs det betydligt högre medeltemperatur.

Det nylagda gräset på hål 2 och 17 har nu ca 2cm långa rötter och vi kommer så småningom öppna upp dessa ytor mer och mer för spel.

Våra fina nya skyltar är på plats runt banan och nu kan vi bara hoppas att så många som möjligt respekterar vårat budskap angående lösa hundar och företräde för golfspel på banans området.

Det har planterats vårblommor i klubbhusområdet denna vecka och även har vi börjat se påskliljorna som vi satte ner i jorden i höstas, att dom är sena upp ur jorden förtydligar bara den kyliga våren.

Nere vid maskinhallen har vi under veckan fått hjälp med att gräva ner ett nytt dagvattensystem. Detta system ska förhindra att regnvatten rinner in i maskinhallen vid kraftiga regn.

Från den 4 maj kommer det två nya säsongsarbetare till bangänget.

Jag vill redan nu be er att vara extra uppmärksamma de närmaste veckorna när ni spelar banan då dessa två killar inte jobbat på våran golfbana tidigare och kommer i början ha lite svårt att veta vart era bollar kommer ifrån, fast det vet man ju egentligen aldrig...

Jag vill uppmana dom som tycker det är "kul" att spela mot range bilen när den är ute och jobbar med att plocka bollar på rangen att sluta med detta, vi har även varit nära att blivit träffade när vi jobbar med att fylla bollar i bolltvätten på rangen för att ni ska få nya bollar att slå ut.

Jag hoppas för allas skull att vi inte får uppleva detta igen tack.

Jag vill avsluta med ett stort TACK till alla er medlemmar som på årsmötet röstade igenom att banpersonalen äntligen ska få riktiga personalutrymmen.

Även ett stort tack till styrelsen och de inblandade personer som jobbat fram detta projekt.

Hoppas ni alla får en trevlig Valborg!

Magnus
med banpersonalen