Årets Skandia Tour igång!

Nu har Skandia Tour äntligen kommit igång, och helgen 9-10 maj arrangerades omgång 1. Här följer en kort rapport från tävlingarna där Lidingö GK har haft deltagare.

Distrikt

I Stockholm var vädret skiftande, inte så mycket regn, men blöta banor. Skandia Tour Distrikt för killar spelades på Wermdö G&CC och där var Tävlingsgruppen representerade av Fredrik Omstedt och Alexander Neuberg. Utöver dessa spelade även Arwid Nordborg, och Axel Romander. På Wäsby GK arrangerades Distriktstävlingen för tjejerna och där spelade Alexandra Jaukkuri. Jätteroligt att se att vi är representerade på distriktstävlingarna. Skall bli spännande att följa er framöver!

Regional

Majoriteten av våra spelare i Tävlingsgruppen och Juniorelit spelar för närvarande på Regional nivå.

Vi hade totalt 15 startande på olika banor. Flest startande fanns på Wäsby GK som arrangerade tjejernas omgång av både distrikt och regional, och Riksten, som stod som arrangör av killarnas tävling i region Stockholm.

Linnea Falkenström, Linn Wiberg, Sara Ericsson och Ebba Centerlind spelade Skandia Tour Regonal på Wäsby GK. Där säkrade Sara Ericsson en delad tredje plats, och Linn Wiberg en delad fjärde plats! Jättebra och stort Grattis!!

På Riksten spelade Anton Annell, Erik Centerlind, Axel Nordborg, Fredrik Eriksson Olebratt, Simon Jaukkuri och Victor Sydorf. Vädret var hyfsat, inte så mycket vind, och ganska nerklippt ruff bäddade för hård konkurrens. I ett starkt startfält lyckades Anton Annell genom att gå 1 under par på 36 hål spela sig till en andraplats. Anton kommer då få garanterad plats på Riks i nästa omgång!

I Katrineholm var Erik Harrysson och Fredrik Ericsson i elden. Fredrik slutade på en fin sjätte plats, som kanske kan ge ett kort till nästa omgångs Rikstävling. I skrivande stund är detta inte riktigt klart.

På Kårsta GK utanför Örebro spelade bröderna Simon och Alexander Dawidson. Roligt att se Alexander uppe på Regionaltävlingarna! Det var regnigt och blött och svåra förhållanden, men bröderna gav sig inte – bra jobbat!

På Nybro GK utanför Kalmar spelade Gustav Karlsen som enda representant från Lidingö GK. Efter en trevande första runda avslutade han med att gå andra rundan 2 över par. Detta gav honom en delad tredje plats och därmed också avancemang till Riks i nästa omgång av Skandia Tour. Stort Grattis!


Sammanfattning av Regional: Lidingö hade 15 startande som gav en andra plats, två delade tredjeplatser, en fjärdeplats och en sjätteplats.

Mycket bra start på säsongen!!

Riks

Lidingö GK representerades av Josefin Chenon som spelade Rikstävlingen i Mauritzberg. Efter en tung första runda hämtade hon sig bra under andra rundan.

Elit

På Elit spelade denna gång två spelare från Lidingö. Förutom Felix Pålson var även Philip Wollter med i startfältet! Jätteroligt att se tycker vi! Spännande för Philip att för första gången testa sig på den högsta nivån inom Skandia Tour.

Sammanfattning av Omgång 1 i Skandia Tour.

Lidingö GK hade totalt 23 startande på olika nivåer – superkul!

Hälsningar,

Eric Carlberg.

Kommentarer