Anmälan till Knatteträning 2017

Knatteträningen 2017 Det är ett mycket stort intresse för deltagandet i Knatteträningen. Lidingö GK kommer att kunna erbjuda ca 90 st juniorer deltagande i Knatteträningen. Köande juniorer med anhörighetsstatus (föräldrar eller syskon som är medlemmar) har företräde.

Syfte Knatteträning

Syftet med knatteträningen är att erbjuda en bra, omväxlande och rolig träning och golfutbildning där de får möjligheten att ta grönt kort. Dessutom innebär deltagande i knatteträningen att juniorerna är bättre förberedda inför deltagandet i Framtidsgruppen.

Träning

Träning 1 tillfälle per vecka med tränare och vi kommer att genomföra ett antal tillfällen med golfäventyret.

Träning kommer att ske måndag-fredag mellan kl 14:30-19:30 i olika grupper. När anmälningarna är fulla kommer gruppindelning att göras med syfte att göra så homogena grupper som möjligt med hänsyn till ålder, kunskapsnivå och med ambition att tillgodose balans mellan tjejer och killar i de olika grupperna.

Anmälan

Vi vill erbjuda dig, köande junior, och född 2007-2010, ett deltagande i knatteträningen under säsongen 2017. Kostnaden för deltagande i knatteträningen är 2400 kr.

Avgiften faktureras i mitten av april. I anmälningsavgiften ingår träningstillfällena och ett bollkort till drivingrangen. Bollkortet kvitteras ut i receptionen veckan innan första träningen. Ni som har ett bollkort sedan tidigare använd gärna det så får ni en bonus på ytterligare 100 bollar.

Det är ”först till kvarn” som gäller. För att anmälan ska godkännas krävs att samtliga uppgifter i länken är ifyllda. Lidingö golfklubb behöver alla uppgifter för att på ett korrekt sätt söka kommunala och statliga.

Din anmälan gör du på följande länk: https://form.jotformeu.com/70333937195360

Anmälan är öppen till 31 mars. Under första delen av april får ni meddelande om er plats.

Aktiviteter i knatteträning 2017

Organiserade träningar

De organiserade träningarna kommer att ledas av tränare och bestå av slagträning på rangen samt närspelsträning. Träningen startar vecka 18 och håller på tom vecka 23 under våren och startar på hösten vecka 34 och avslutas vecka 39.

Sommarläger

Genom åren har vi anordnat två mycket uppskattade hemmaläger för deltagarna i Knatteträningen. Årets lägerveckor är planerade till måndag-torsdag kl 9-16 i vecka 24 och 33. Lägret är en separat aktivitet och ingår därför inte i avgiften. Deltagande på lägervecka kostar 2400 kr och faktureras i samband med anmälan.

I lägeravgiften ingår 16-18 tim träning med tränare inkl bollar, spelträning samt lunch varje dag. Lägret innehåller varierad golfträning samt vett och etikett. Anmälan för dessa läge görs på följande länk:

Information kommer att mailas och publiceras på hemsidan.

Egen träning och spel

• 18 hålsbanan: Deltagarna erbjuds att under juli månad spela för reducerad greenfee, 200 kr. Deltagaren måste ha officiellt hcp (36 eller lägre), samt medlemskap i en golfklubb.

• Träningsmöjligheter: Deltagarna erbjuds fri träning på puttinggreener och tillgängliga övningsområden i mån av plats.

Informationsmöte

Ett informationsmöte kring verksamheten i knatteträningen kommer att ske i samband med knattarnas kickoff på Lidingö Superbowl onsdagen den 26 april kl 17-19.

Kommunikation

All kommunikation med deltagarna och föräldrar kommer under säsongen att skötas via vår hemsida där ni uppmanas att aktivt söka information kring träningar och övrig verksamhet.

Juniorverksamheten

Lidingö golfklubb generellt

Information gällande Framtidsgruppen och Golfkul

Lidingö GK erbjuder även deltagande i Framtidsgruppen för juniorer i åldern 11-15 år samt Golfkul för barn i åldern 5-6 år. Information om Framtidsgruppen hittar du i artikeln