Anmälan Framtidsgruppen 2016

Det är ett mycket stort intresse för deltagandet i Framtidsgruppen. Lidingö GK kommer att kunna erbjuda ca 90 st juniorer deltagande i Framtidsgruppen. Just nu finns det ca 230 köande juniorer i åldern 11-15 år. Det innebär att vi i värsta fall inte kommer att kunna erbjuda samtliga intresserade en plats i Framtidsgruppen. Köande juniorer med anhörighetsstatus (föräldrar eller syskon som är medlemmar) har företräde.

Syfte Framtidsgruppen

Framtidsgruppen utgör en bas för fortsatt utveckling till grönt kort och officiellt handicap.

Syftet med verksamheten i Framtidsgruppen är att erbjuda en bra, omväxlande och rolig träning och golfutbildning. Dessutom utgör den en bra grund för rekrytering av nya juniorer vilka klubben vill erbjuda ett medlemskap med en tillfällig spelrätt.

Träning

Deltagaren anmäler sig till Framtidsgruppen och kan välja två olika alternativ:

Alt 1 – Träning 1 tillfälle per vecka med tränare

Alt 2 – Träning 1 tillfälle per vecka med tränare plus ett tillfälle på bana över 2 tim med klubbens elitjuniorer som är utbildad i Golfens ledarutbildning 1.

Träning kommer att ske måndag-fredag mellan kl 16:30-19:30 i olika grupper. När anmälningarna är fulla kommer gruppindelning att göras med syfte att göra så homogena grupper som möjligt med hänsyn till ålder, kunskapsnivå och med ambition att tillgodose balans mellan tjejer och killar i de olika grupperna.

Anmälan

Vi vill erbjuda dig, köande junior, och född 2002-2006, ett deltagande i Framtidsgruppen under säsongen 2016. Kostnaden för deltagande i Framtidsgruppen:

Alt 1 är 2600 kr

Alt 2 är 3900 kr, i avgiften ingår även medlemskap till Ekholmsnäs golfklubb.

Avgiften faktureras i mitten av april. I anmälningsavgiften ingår träningstillfällena och ett bollkort till drivingrangen. Bollkortet kvitteras ut i receptionen veckan innan första träningen. Ni som har ett bollkort sedan tidigare använd gärna det så får ni en bonus på ytterligare 100 bollar.

Det är ”först till kvarn” som gäller. För att anmälan ska godkännas krävs att samtliga uppgifter i länken är ifyllda. Lidingö golfklubb behöver alla uppgifter för att på ett korrekt sätt söka kommunala och statliga bidrag.

Din anmälan gör du på följande länk: https://form.jotformeu.com/70332123865350

Anmälan är öppen till 31 mars. Under första delen av april får ni meddelande om er plats.

Aktiviteter i Framtidsgruppen 2017

Organiserade träningar

De organiserade träningarna kommer att ledas av tränare och kommer att bestå av slagträning på rangen samt närspelsträning. Träningen startar vecka 18 och håller på tom vecka 23 under våren och startar på hösten vecka 34 och avslutas vecka 39.

Tävlingar

Vårpropagandan, spelas den 7 maj, spelformen är Greensome poängbogey över 18 hål. Tävlingen är öppen för deltagare i Framtidsgruppen med officiellt hcp. Dagen avslutas med gemensam middag samt prisutdelning. Kostnaden är ca 150 kr per person och betalas vid start.

Junior Order-of-Merit som spelas vid 4 tillfällen under säsongen. Tävlingen är öppen för alla som har officiellt hcp 36. För dem som har hcp 37-54 kommer vid några tillfällen möjligheten att spela 9 hål i samband med junior order of merit.

Juniorernas Höstfinal, spelas 1 okt och är öppen för alla deltagare i Framtidsgruppen, officiellt hcp är inte ett krav, alla är välkomna. Spelformen är 9 hål poängbogey med 3 klubbor + putter. Efter tävlingen kommer vi att äta middag tillsammans och sedan avsluta med prisutdelning. Startavgift inklusive middag ca 150 kr och betalas vid start.

Anmälan till alla tävlingar sker via GIT-Terminalerna eller golf.se

Sommarläger

Genom åren har vi anordnat två mycket uppskattade hemmaläger för deltagarna i Framtidsgruppen. Årets lägerveckor är planerade till måndag-torsdag kl 9-16 i vecka 24 och 33. Lägret är en separat aktivitet och ingår därför inte i avgiften. Deltagande på lägervecka kostar 2400 kr och faktureras i samband med anmälan.

Lägret kommer att innehålla spel på banan samt slagträning och närspelsträning under ledning av tränare. Anmälan för dessa läger kommer att ske från och med träningsstarten vecka 19. Information kommer att mailas och publiceras på hemsidan.

I lägeravgiften ingår 16-18 tim träning med tränare inkl bollar, spel på banan vid minst 2 tillfällen samt lunch varje dag.

Egen träning och spel för icke medlemmar

• 18 hålsbanan: Deltagarna erbjuds att under juli månad spela för reducerad greenfee, 200 kr. Deltagaren måste ha officiellt hcp (36 eller lägre), samt medlemskap i en golfklubb.

• Träningsmöjligheter: Deltagarna erbjuds fri träning på puttinggreener och tillgängliga övningsområden i mån av plats.

Informationsmöte

Ett informationsmöte kring verksamheten i framtidsgruppen kommer att ske i samband med framtidsgruppens kickoff på Lidingö Superbowl torsdagen den 27 april kl 18-19.

Kommunikation

All kommunikation med deltagarna och föräldrar kommer under säsongen att skötas via vår hemsida där ni uppmanas att aktivt söka information kring träningar och övrig verksamhet.

Juniorverksamheten

Lidingö golfklubb generellt

Inval juniorer 2018

Inför säsongen 2018 kommer klubben att kunna erbjuda ca 20 st nya medlemskap med tillfällig spelrätt. Antalet varierar beroende på hur många som lämnar klubben samt antalet tillfälliga spelrätter som inte förlängs. Intagningen till LGK 2018 för juniorer födda 2002-2006 kommer företrädesvis att göras från Framtidsgruppen. Intagningen kommer att baseras på intresse, talang och mognad. Vid intagningen till LGK är målsättningen att 50 % ska ha anhörighetsstatus.

Knatteträning och Golfkul

Lidingö GK erbjuder även Knatteträning för juniorer i åldern 7-10 år samt Golfkul för barn i åldern 5-6 år. Information om knatteträningen hittar du i artikeln Anmälan till knatteträningen. Finns intresse för Golfkul för barn så skicka ett e-postmeddelande till eric@lidingogk.se

Eric Carlberg & Magnus Ekman

Tränare Lidingö GK