Tjejteamen, något som har varit värt att satsa på!

Ett porträtt av verksamheten och exempel vad som görs/gjorts under den gångna säsongen…

Det finns en bred ungdomssatsning inom Lidingö Golfklubb. Klubbens drygt 200 ungdomar är utspridda från allt mellan knattegrupper till elitsatsning. För tre år sedan startades en satsning för att klubbens tjejer skulle bli mer motiverade till golfen och allt roligt som hör till. Tidigare fanns ingen åldersindelning utan alla tjejer på klubben var utspridda över olika grupper baserade på intresse och talang. Denna unika satsning är anledningen till varför många tjejer väljer att fortsätta utvecklas inom golfen även i gymnasieåldern.

Det var då initiativet kring tjejteamen föddes. För nuvarande finns det 3 åldersbaserade tjejteam med tjejer i åldern 11 till 19 år. Vi kallar teamen för Tjejteam 2018, 2021 samt 2023 helt enkelt för att det motsvarar det årtal då yngsta tjejerna inom respektive team tar studenten.

Dennas säsongen kickade igång med ett övernattningsläger på Haninge Strand. Utöver golf spenderades många timmar av skratt, teambuildning-övningar och en bejublad tårttävling.

Lägret var uppskattat och många deltog.

Väl hemma från lägret tog den veckobaserade träningen vid. Samtidigt startade de olika klubbtävlingarna och aktiviteterna för tjejgolfen. Skandia Tour, Skandia Cup, Junior Order of Merit, JMI samt Tjejligan är de tävlingarna vi satsat på. Utöver detta har Golftjej Stockholm haft ett flertal event där många av Lidingös tjejer deltagit. Rent prestationsmässigt kan vi exempelvis lyfta fram framgångar som Sara Ericsson haft . Redan tidigt på säsongen tog Sara guld då Lidingö Golfklubb var värd för Skandia Tour Regional. Hon kom även senare under året två i Skandia Cup och är för närvarande rankad 3a i sin åldersgrupp. En lagsatsning under säsongen är och har alltid varit Tjejligan. Denna tävling lockar även de tjejer som inte är lika tävlingsintresserade eftersom man åker som ett lag och den individuella prestationen inte är i fokus. Med hjälp av nya lagkläder har lagkänslan stärkts ytterligare. För de inom tjejsatsningen som inte tar tävlingen lika seriöst är det många som nappat på ”Fredagsgolfen”. Detta är ett tillfälle då tjejerna går en niohålsrunda mest för att hålla igång spelet och lära känna nya kompisar.

Golfmässigt avslutades med den roliga tävlingen Juniorernas Höstfinal där man enbart fick spela med tre klubbor. Tjejteam 2021s Annie Amandusson tog hem segern trots hård konkurrens och många deltagande.

En tradition hos tjejteamen har sedan tre år tillbaka varit att tillsammans laga middag på golfklubben. I år samladess, totalt 25 tjejer från tre olika tjejteam, för att lära känna varandra bättre över åldersgränserna. Under middagen fick vi olika uppgifter att diskutera kring vilket även stärkte vår sammanhållning. De tre olika tjejteamen har olika ambitioner och nivåer men delar ändå samma gemenskap. Middagen är ett tillfälle för teamen att reflektera över den gångna säsongen och få en trevlig avslutning. Vi reflekterar över våra mål vi haft under säsongen samtidigt som vi lagar en god middag. På middagen kokar vi ihop idéer för den kommande säsongen samt kryddar med lite gemenskap.

Då vintern kommer finns det möjlighet att fortsätta träna i Lidingö Golfklubbs lada där golfen upprätthålls samtidigt som vi har kul med kompisarna. Våra tränare Eric och Magnus ser till att vi utvecklas med glädje.

Vid tangentbordet. Vendela From, Louise Hultman, Tess Brodin och Hanna Lemne