Linn Wiberg

Från småtting till golfproffs

Jag har säkert redan träffat många av er på klubben, men för er som inte känner mig så heter jag Linn Wiberg och är född år 2000. Golf har alltid varit en stor del av mitt liv och efter att ha tränat och tävlat i många år bestämde jag mig för att ta mig ut i proffslivet. Hösten 2019 löste jag proffslicens och jag satsar numera fullt ut på golfen.

Jag är mitt inne i mitt första år som proffs och av förklarliga skäl blir det här långt ifrån ett vanligt golfår. Alla tävlingar har hittills ställts in vilket medfört att jag kunnat ägna mig åt massor av träning. Det positiva är att det ger mig en god möjlighet att vara i toppform när tävlingarna väl drar igång igen.

I början av mitt proffsliv kommer jag spela på tourerna Nordic Golf Tour, Swedish Golf Tour samt Let Access som är undertouren till damernas Europatour. Min ambition är att spela så många tävlingar som möjligt för att skaffa mig erfarenheter och lärdomar så att jag kan ta nästa steg i min satsning. I början av 2020 tog jag ett stort steg och spelade Europatourkvalet i Spanien. Även om jag inte lyckades spela till mig ett tourkort, var det en enorm erfarenhet och jag tar med mig många lärdomar därifrån och vet nu vad det är som krävs för att spela på den nivån. Min förhoppning är att spela Europatourkvalet 2021 och försöka spela till mig ett tourkort.

Jag har varit en del av Lidingö Golfklubb från att jag var väldigt liten och jag alltid känt ett stort stöd av klubben. Självklart kommer jag nu, även när jag övergått till proffslivet, försöka stötta LGK i lagtävlingar som Seriespel och JSM Klubblag. Jag är väldigt tacksam att klubben väljer att stötta mig i min proffssatsning. Alla medlemmar på klubben har jag också att tacka för deras engagemang kring mig och alla juniorer på klubben. Det är alltid lika roligt att komma till Lidingö Golfklubb och mötas av alla som jobbar på klubben samt alla medlemmar.

Vill ni kontakta mig angående sponsring eller om ni har några frågor är det bara att höra av er till mig!

Telefon: 070- 578 48 82 & Mail: Wiberg.linn@icloud.com

Vi ses på klubben!