Profiler Liv Forsell

Liv Forsell

Från G.A. Bielke är steget inte långt till den mest framgångsrika och internationellt mest kända golfspelare, som fostrats på Lidingöbanan, nämligen Liv Forsell. För Liv var det höjden av lycka, när hon fick dra åt G .A. Hon inspirerades att utveckla det korta distinkta klippet ner på bollen, som är så karakteristiskt för dem båda. Men Liv nöjde sig inte med att gå caddie. 1959 blev Liv medlem på riktigt och spela skulle hon och vinna.

Snart hade hon höjt damdagstanternas pulsfrekvens åtskilligt, och via KM för damer 1961 och JSM 1962 var hon mogen för landslaget 1962 och för sitt första SM 1963. Hennes framgångar därefter är nästan omöjliga att hålla reda på, men de 10 VM-starterna och en semifinalplats och en finalplats i British Ladies måste ändå sättas högst.
Per Ivar Hellgren (1983)