Lidingö Golfklubb 1933 - 2013

I tid till att Lidingö Golfklubb nu fyller 80 år avslutades en lång period av genomgripande renoveringsarbeten. Banan byggdes om 2006-2009, restauranglokalerna 2011, under 2012 flyttade kansli och shop in i klubbhuset i helt ombyggda lokaler. Samtliga ytor utanför klubbhuset har rustats upp, ny puttinggreen framför klubbhuset, ny asfaltering av parkeringsplatser, tredubblad uteterrass och klubben fick en helt ny entré genom muren. Bergvärme installerades och 2013 fick rangen en genomgripande dränering. Totalt har klubben därmed investerat drygt 40 miljoner sedan 2006. Vi har nu en komplett renoverad golfanläggning för framtidens högt ställda krav.

Golfvärlden förändras, golfspelarna är rörligare, vill inte bara tillhöra en klubb. Köerna till medlemskap i golfklubbar försvinner osv. Det finns idag några få klubbar som har kvar kö och vi Lidingö Golfklubb tillhör dem, en kö som dessutom bara växer. Omsättningen på medlemmar är dock ganska stor, 43 % av dagens medlemmar i vår klubb har bara varit med i 10 år.

Det är därför på sin plats att informera om vår långa historia, Sveriges äldsta 18-hålsbana. Redogörelser finns sedan tidigare i jubileumspublikationer, 1983 och 2003.
Önskar er en trevlig läsning med denna skrift samt genom den mer omfattande historiedokumentationen på vår hemsida. Bo Göthman Ordförande i Lidingö Golfklubb