Golfvärd

Lidingö Golfklubb har sedan många år Golfvärd vars uppgift är att assistera och hjälpa alla medlemmar och gäster som besöker klubben.

I golfvärdens uppgift ingår också att finnas tillhands ute på banan för att se till att speltempot är rätt för stunden – informera om vikten av aktsamhet mot banan som att torvor läggs tillbaka - nedslagsmärken lagas och att bunkrar krattas.

Under intensiva perioder med hög bokningsgrad kan golfvärdsjobbet också innebära att gå in i rollen som Starter.

På första tee ser Startern till att rätt spelare finns i bollen enligt bokningslistan. Kollar av att spelarna är bekanta med banan och med lokala regler. Spelarna informeras också om ev. arbeten på banan.

Lidingö GK tillämpar fullt ut Ready Golf.

Startern försöker också frammana en positiv och trevlig stämning i bollen inför rondan.